Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
17. února 2023 v 16:19
Čas čtení 0:37

Silný vítr způsobil nehodu vlaku. V sobotu bude foukat ještě silněji, podívej se, kde platí výstraha

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Silný vítr způsobil nehodu vlaku. V sobotu bude foukat ještě silněji, podívej se, kde platí výstraha
Zdroj: Unsplash/Khamkéo Vilaysing/volně k užití (ilustrační foto)

Silný vítr v pátek ráno způsobil nehodu na železniční trati mezi Stráží nad Ohří na Karlovarsku a Perštejnem na Chomutovsku. Při srážce vlaku se spadlým stromem nebyl nikdo zraněn. Na sobotu je kvůli silnému větru hlášen nízký stupeň nebezpečí.

Meteorologové varují před silným větrem, který má v Česku udeřit v pátek a v sobotu. Ten zapříčinil páteční srážku osobního vlaku se stromem, který spadl na trať. Událost se obešla bez zranění, České dráhy ale hlásí značné poškození vlaku. Nehoda se stala krátce po půl šesté ráno. Informuje o tom web Českých drah.

Silný vítr na většině území hlásí meteorologové i na sobotu. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí v pátek a v sobotu na většině území republiky, kromě Zlínského kraje a několika okresů na severu Čech. 

V neděli má vítr podle dat ČHMÚ ustupovat. 

Domů
Sdílet
Diskuse