Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
17. února 2023 18:12
Čas čtení 0:52

Pavel se zúčastnil bezpečnostní konference v Mnichově. Setkal se s Macronem i představitelkou běloruské opozice

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pavel se zúčastnil bezpečnostní konference v Mnichově. Setkal se s Macronem i představitelkou běloruské opozice
Zdroj: Tým Petra Pavla

Nastupující prezident Petr Pavel se v pátek zúčastnil bezpečnostní konference, která se koná v Mnichově. Setkal se s předními evropskými lídry, jednání budou pokračovat i v sobotu.

Pavel se v pátek setkal s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem, litevským prezidentem Gitanasem Nausédou, britským ministrem obrany Benem Wallem a běloruskou šéfkou opozice Svjatlanou Cichanouskou. Na konferenci dorazil kromě nastupující hlavy státu i český ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti).

„Těší mě, že o setkání na Mnichovské bezpečnostní konferenci měl zájem prezident Macron. Zajímaly ho vize mého prezidentství, k nimž patří i snaha překonávat konflikty, spojovat společnost či posílit prestiž Česka v zahraničí,“ uvedl Pavel k průběhu schůzky na svém twitterovém účtu

Macron nepřímo vstoupil do českého předvolebního dění, když se tři dny před prvním kolem prezidentské volby sešel s Pavlovým protikandidátem Andrejem Babišem (ANO). Ten francouzského prezidenta mnohokrát zmiňoval i v předvolebních debatách. 

Tisková konference k výsledkům jednání je v plánu na pondělní dopoledne. Informovala o tom ČTK s odkazem na mluvčí týmu Petra Pavla Evu Hromádkovou. Konference bude pokračovat i v sobotu. Pavel má v plánu účast na panelové diskusi o válce na Ukrajině spolu s premiéry Dánska, Finska, Estonska, Švédska a také s ukrajinským ministrem zahraničí Dmytrem Kulebou.

Domů
Sdílet
Diskuse