Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
19. února 2023 14:14
Čas čtení 1:15

Brněnský Grinch dopaden! Muž, který ukradl ze školky vánoční dárky pro děti, si prodlouží vězení o několik let

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Brněnský Grinch dopaden! Muž, který ukradl ze školky vánoční dárky pro děti, si prodlouží vězení o několik let
Zdroj: Illumination, Universal Pictures

Možná chtěl dětem z mateřské školky v brněnské Líšni ukrást Vánoce, tak jim vybrakoval třídy a sebral vánoční dárky. Brněnští kriminalisté však spravedlnosti učinili zadost.

Co se člověku musí honit v hlavě, aby byl schopen ukrást dětem vánoční dárky? To již s největší pravděpodobností vědí brněnští kriminalisté. Povedlo se jim totiž objasnit případ z letošních Vánoc, v němž pachatel vykradl mateřskou školku v Líšni. „Brněnský Grinch“ si tehdy kromě výpočetní techniky a peněz, které našel, sbalil i vánoční dárky pro děti. Kriminalisté nakonec odhalili, že čin provedl recidivista, který již byl za mřížemi. Policie o tom informovala v tiskové zprávě.

18. února 2023 17:25 Čas čtení 0:49 Vražda v Chotěboři: Policisté už nejspíš znají identitu mrtvé ženy Vražda v Chotěboři: Policisté už nejspíš znají identitu mrtvé ženy

Dětem ze školky to ukradené dárky nevrátí, spravedlnosti ale bylo učiněno zadost. Což by alespoň trochu mohlo vyvážit šok, když se před letošními Vánoci zjistilo, že líšeňská školka byla vykradena. Akt, který nápadně připomínal akce pohádkového skřítka z knihy Theodora Geisla, jenž se snažil ukrást Kdovíkům svátky, měl však trochu reálnější podobu.

Jen deset dní poté byli totiž policisté vysláni k vloupání do přepravního boxu, pachatel z místa utekl. Tehdy ještě pátrající policisté netušili, že se případy spojí. 

„Při pátrací akci hlídka zadržela čtyřicetiletého muže, který měl v batohu šroubováky, kladivo a balíčky z boxu. U sebe měl mimo jiné i debetní kartu, kterou údajně našel. S kartou se pokusil zaplatit, ale když zjistil, že je zablokovaná, používal ji jako výztuhu v obalu na doklady,“ komentovala mluvčí jihomoravských policistů Petra Hrůzová.

Zapomeň na saně a vánočního soba. Brněnský Grinch pracoval pouze s těmito nástroji.
Zapomeň na saně a vánočního soba. Brněnský Grinch pracoval pouze s těmito nástroji. Zdroj: Policie ČR

Grinchem je recidivista

Muže, který se vlastně usvědčil tím, co u sebe měl, zadrželi. Kriminalisté postupem času, během něhož analyzovali stopy a vedli další vyšetřování, přišli na to, že se jedná o lupiče, jenž ukradl dětem vánoční dárky.

„Policisté u něj našli další platební karty, které byly odcizeny společně s dárky a výpočetní technikou,“ dodala mluvčí. Zloděj totiž nebyl žádný beránek. Za majetkovou trestnou činnost má prý hodně zaplněný trestní rejstřík, ve vězení byl již několik let a i nyní si zde další trest odpykává. Ten se mu prodlouží.

„Policisté mu sdělili obvinění z krádeže v druhém odstavci a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ dodala Hrůzová.

Domů
Sdílet
Diskuse