Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
19. února 2023 12:34
Čas čtení 0:44

Raketa z KLDR by údajně dokázala zasáhnout USA. Severní Korea tvrdí, že je schopna „uskutečnit fatální jaderný protiútok“

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Raketa z KLDR by údajně dokázala zasáhnout USA. Severní Korea tvrdí, že je schopna „uskutečnit fatální jaderný protiútok“
Zdroj: TASR/AP

Střela má být varováním pro Washington a Soul.

Severní Korea v neděli oznámila, že mezikontinentální balistickou střelu vypálila jako varování pro Spojené státy a Jižní Koreu, přičemž uvedla, že úspěšné „nečekané“ cvičení demonstrovalo „schopnost Pchjongjangu uskutečnit fatální jaderný protiútok“. TASR informuje na základě zprávy od agentury AFP.

27. listopadu 2022 9:17 Čas čtení 0:52 Kim Čong-un prohlásil, že chce mít nejsilnější jaderné zbraně na světě Kim Čong-un prohlásil, že chce mít nejsilnější jaderné zbraně na světě

Severokorejský vůdce Kim Čong-un nařídil v sobotu v 8:00 místního času (00:00 SEČ) „nečekané cvičení odpalování rakety“ a z letiště v Pchjongjangu byla odpoledne vypálena raketa Hwasong-15 – zbraň poprvé otestována v roce 2010 KCNA.


Jihokorejská armáda uvedla, že v sobotu v 17:22 místního času (09:22 SEČ) zaznamenala start mezikontinentální balistické střely. Ta podle BBC letěla 66 minut a dopadla do Japonského moře. Analýza naznačuje, že byla schopna zasáhnout pevninu Spojených států.

Kim Čong-un
Zdroj: TASR/AP


Severokorejské vedení test přivítalo a prohlásilo, že ukázal „skutečnou válečnou schopnost mezikontinentálních balistických střel, které jsou připraveny na silný protiútok“, uvedla KCNA.

19. listopadu 2022 18:21 Čas čtení 0:28 Dcera Kim Čong-una se poprvé objevila na veřejnosti. S tátou sledovala start balistické rakety Dcera Kim Čong-una se poprvé objevila na veřejnosti. S tátou sledovala start balistické rakety

Severní Korea vypálila raketu jen den poté, co její představitelé pohrozili „bezprecedentně“ silnou reakcí na nadcházející společná vojenská cvičení Spojených států a Jižní Koreje, která označili za přípravu na válku. Spojené státy i Jižní Korea popřely jakákoli obvinění o tom, že společné simulační manévry by měly být přípravou na útok na Severní Koreu.

Domů
Sdílet
Diskuse