Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
6. března 2023 v 20:04
Čas čtení 0:40

Sbal si deštník a pořádně se obleč, celý týden bude sněžit a pršet

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Sbal si deštník a pořádně se obleč, celý týden bude sněžit a pršet
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Celý tento týden bude v Česku oblačno, se sněžením a deštěm. Ve větší míře bude sněžit v horských oblastech. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi pěti až dvanácti stupni Celsia. V noci teplota klesne až na minus jeden stupeň.

Teploty v tomto týdnu budou značně kolísat. Z počátku týdne nás čeká proud chladného vzduchu ze západu. V druhé polovině pracovního týdne se začne oteplovat, a to především na jihu země. Na celém území můžeme očekávat sněhové i dešťové srážky. V průměru by mělo napršet 25 milimetrů srážek na metr čtvereční. Na svém webu to v týdenní předpovědi počasí uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Srážkové období potrvá podle odhadů meteorologů až do poloviny března. „Během týdne se zcela jistě setkáme s vydatnými srážkami –⁠ lokálně i ve formě sněžení, které není vyloučeno ani ve středních, přechodně i nižších polohách. S větší pravděpodobností hlavně v severní polovině území. Přechodně bude také výrazněji foukat,“ uvedl ČHMÚ na svých facebookových stránkách

Domů
Sdílet
Diskuse