Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
7. března 2023 15:15
Čas čtení 1:18

Video: Lidé na přechodu v Pelhřimově blokovali houkající sanitku, případem se zabývá policie

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Video: Lidé na přechodu v Pelhřimově blokovali houkající sanitku, případem se zabývá policie
Zdroj: Pexels/Pavel Danilyuk

Neohleduplné chování lidí na přechodu zachytil na video jeden z přítomných řidičů.

Neuvěřitelnou dopravní situaci zachytil jeden z řidičů v Pelhřimově. Z protější křižovatky natočil, jak na přechod pro chodce vběhla houkající sanitce do cesty žena, ke které se postupně přidali i další chodci. Sanitka převážející pacienta jim tak byla nucena dát přednost. Videem, které se šíří na sociálních sítích, se zabývá policie. 

7. března 2023 8:49 Čas čtení 1:00 Muž zemřel kvůli mozkožroutské amébě. Nakazil se z kohoutkové vody Muž zemřel kvůli mozkožroutské amébě. Nakazil se z kohoutkové vody

V sanitce byl zřejmě pacient s neurologickými obtížemi

„Pokud bychom vycházeli z časového údaje uvedeného ve videu, pak by se s největší pravděpodobností jednalo o posádku, která transportovala do nemocnice pacienta s neurologickými obtížemi,“citoval Pelhřimovský deník mluvčího vysočinské záchranky Petra Janáčka.

Z videa je patrné, že žena, která se jako první rozhodla na přechod vstoupit, měla dobrý výhled a musela sanitku vidět. Následně se k ní přidali další přítomní lidé. Janáček situaci označil za těžko pochopitelnou. „Rádi bychom apelovali na všechny chodce, aby byli maximálně obezřetní a před vstupem na vozovku se přesvědčili, zdali mohou přejít, aniž by ohrozili sebe nebo ostatní účastníky provozu,“ doplnil.

Ze zákona vyplývá, že chodci nesmí vstupovat na přechod pro chodce nebo do vozovky, přijíždějí-li vozidla s právem přednosti v jízdě. To platí i v případě, že na semaforu pro chodce svítí zelená barva. „Policisté ze své praxe vědí, že motoristé a chodci nerespektují ustanovení silničního zákona týkajícího se vozidel s právem přednostní jízdy a bohužel vozidlu s modrým majákem mnohdy neumožní bezpečný a plynulý průjezd,“vysvětluje mluvčí policie Martina Hábrová.

4. března 2023 16:00 Čas čtení 0:26 KVÍZ: Poznáš státní poznávací značky evropských zemí? KVÍZ: Poznáš státní poznávací značky evropských zemí?

Incidentem z Pelhřimova se policisté zabývají, potvrdila to mluvčí Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina Michaela Lébrová. „Obsahem videozáznamu se zabýváme a provádíme šetření. Ze záznamu vyplývá podezření, že ze strany chodců došlo ke spáchání přestupku na úseku dopravy, za který jim hrozí pokuta do 2 500 korun,“uvedla.

Domů
Sdílet
Diskuse