Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
8. března 2023 18:32
Čas čtení 0:28

Senát schválil nižší růst penzí. Sporná novela teď zamíří na Hrad

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Senát schválil nižší růst penzí. Sporná novela teď zamíří na Hrad
Zdroj: Senát parlamentu České republiky

Senátoři ve středu schválili novelu zákona, která omezí růst důchodů. Přestože se někteří členové horní komory v rozpravě vyslovili proti, prošla úprava Senátem beze změny. Nyní zamíří k podpisu za nově zvoleným prezidentem Petrem Pavlem.

Novela zákona, kterou poslanci obstruovali bezmála čtyři dny, prošla Senátem beze změny. Podle ní by měl průměrný důchod letos v červnu stoupnout o 760 Kč místo původních 1770 Kč. Proti vládní důchodové novele se vyslovili kromě zástupců opozice i někteří členové klubů vládních stran. Nakonec byla schválena během několika hodin. Informuje o tom ČTK.

Pro schválení novely hlasovalo 48 členů frakcí vládní koalice ze 72 přítomných senátorů. Proti bylo 12 členů horní komory, a to hlavně z řad opozičních ANO, SEN 21, ČSSD a vládních Pirátů. 

Domů
Sdílet
Diskuse