Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2023 16:45
Čas čtení 1:22
Radim Šlechta

The Last of Us: Jaké změny nás čekají v druhé sérii a objeví se Bella Ramsey opět jako Ellie?

The Last of Us: Jaké změny nás čekají v druhé sérii a objeví se Bella Ramsey opět jako Ellie?
Zdroj: HBO Max
NEWS HBO MAX HBO SERIÁLY THE LAST OF US
Uložit Uložené

Finále The Last of Us je o poznání méně akčnější, než by si část fanoušků přála. Scenárista Craig Mazin v rozhovoru pro Variety naznačil, jak bude vypadat další série.

Finále série The Last of Us podle některých ohlasů trpí nedostatkem akce a příšer, na které byli fanoušci a fanynky původní hry zvyklí. V druhé sérii by se různých postapokalyptických kreatur mělo objevit více. Tvůrčí tým v kontextu druhé série také uvedl, jak vyřeší problém s dospívající Ellie. Informuje o tom server Variety.

Doporučeno
Pedro Pascal mění pravidla maskulinity aneb Proč ho všichni tak milují? Pedro Pascal mění pravidla maskulinity aneb Proč ho všichni tak milují? 9. března 2023 11:00

Na konci první série úspěšného seriálu se podle scenáristy Craga Mazina snažil seriál zaměřit na vztah mezi dvěma hlavními postavami, tím pádem ale trochu odsunul akci na vedlejší kolej. Hlavním důvodem je prý to, že se snažili adaptovat hru tak, aby se na ni dalo dívat a divákům se nedostávalo pocitu, že si chtějí zahrát to, co vidí na obrazovce.

„Součástí procesu adaptace je snaha přijít na to, jak vzít zdrojový materiál, který byl postaven na hře, a přenést ho do média, které je pasivní,“ řekl Mazin. „Velká část hratelnosti se soustředí na NPC (nehratelné postavy, pozn. red.), které musíte obejít, vyhnout se jim, zabít je ze zálohy nebo se jim prostě postavit čelem. NPC byly buď nájezdníci, kanibalové, FEDRA nebo nakažení.“ Pro seriál podle něj platí, že pokud akční scéna neposouvá postavu a její charakteristiku dál, končí „na podlaze střižny“.

Doporučeno
Český mykolog: Zombie apokalypsu jako v The Last of Us teoreticky vyloučit nelze, dřív nás ale zabije meteorit nebo třetí světová Český mykolog: Zombie apokalypsu jako v The Last of Us teoreticky vyloučit nelze, dřív nás ale zabije meteorit nebo třetí světová 20. února 2023 16:00

Více akce, více nakažených

Mazin zároveň naznačil, že by se v druhé sérii mohlo objevit víc akčních scén i vyšší počet „druhů“ nakažených, stejně jako se jejich základna rozšířila s druhým dílem herní série. Zároveň si ale série udrží vizuál seriálu a nebude pouze otrockým překlopením hry do pasivního média.

The Last of Us
Zdroj: HBO

„Nebude to úplně stejné jako hra. Někdy to bude jiné radikálně a někdy skoro vůbec, ale jiné to bude. Bude to něco vlastního. To, co chceme s Neilem (Neil Druckmann, producent a spoluautor scénáře, pozn. red.) vytvořit, je prostě seriál,“ řekl Craig pro Variety.

Doporučeno
KVÍZ o The Last of Us: Jsi víc jako Joel, nebo Ellie? KVÍZ o The Last of Us: Jsi víc jako Joel, nebo Ellie? 6. února 2023 15:00

V rozhovoru také prozradil, že i v druhé sezóně se v roli Ellie opět objeví Bella Ramsey. O jejím obsazení existovaly pochybnosti, protože herní postava se mezi díly vizuálně velmi změnila. Craig ale upozornil, že Ellie je v druhé epizodě stejně let jako Belle nyní. Navíc podle něj ani ona není přesnou kopií své herní předchůdkyně.

Domů
Sdílet
Diskuse