Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
22. března 2023 13:18
Čas čtení 0:43

Pražští policisté zastavili muže, který vezl kokain v trenkách

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pražští policisté zastavili muže, který vezl kokain v trenkách
Zdroj: Policie ČR

Jedna z rutinních kontrol pražské cizinecké policie na začátku tohoto týdne zastavila dvaadvacetiletého muže. Při prohlídce jeho auta byly nalezeny drogy na různých místech včetně jeho spodního prádla.

Policie si povšimla podezřelého vozidla v ulici Opletalova v Praze kolem desáté hodiny večerní. „U dvaadvacetiletého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, jejíž výsledek byl negativní, nicméně test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl s pozitivním výsledkem,“ uvedla mluvčí policie Eva Kropáčová.

Prohlídka mladého muže tak pokračovala dál. Hlídka pojala podezření, že by mohl vézt nějaké drogy s sebou. Což se potvrdilo. „Muž měl ve vozidle a osobních věcech ukryté sáčky s různým obsahem. Detekcí nalezených látek se ukázalo, že ve vozidle převážel bezmála 50 g látky reagující na přítomnost extáze, více než 40 g látky s obsahem THC,“ upřesnila mluvčí.

22. března 2023 12:15 Čas čtení 1:00 Jsi gay? Jdeš do vězení. V Ugandě prošel zákon, který kriminalizuje homosexualitu Jsi gay? Jdeš do vězení. V Ugandě prošel zákon, který kriminalizuje homosexualitu

Po předvedení na služebnu kontrolovala policie muže samotného, přičemž našla drogy i „tam, kde slunce nesvítí“. „Při provedené prohlídce na policejní služebně nalezli u muže ve spodním prádle další sáčky s bílou krystalickou látkou. Provedenou detekcí se ukázalo, že se jedná o kokain,“ shrnula Kropáčová celé provedení akce.

Mladíka proto policie zadržela a následně obvinila z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Domů
Sdílet
Diskuse