Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tímea Krauszová
23. března 2023 7:41
Čas čtení 0:43

Slovenský podnikatel Kočner se částečně přiznal ke známým kauzám. O těchto případech se rozhodl říct pravdu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Slovenský podnikatel Kočner se částečně přiznal ke známým kauzám. O těchto případech se rozhodl říct pravdu
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Ve hře ale zatím není žádná dohoda. Stíhání pro podezření z objednávky vraždy Jána Kuciaka stále běží.

Slovenský podnikatel Marian Kočner se částečně přiznal k několika případům, v nichž dlouhodobě čelí obviněním. Informuje o tom portál tvnoviny.sk a RTVS. Podle medializovaných informací se podnikatel, který je odsouzen za kauzu směnky, přiznal v případech Vichřice a Bouře. Marian Kočner je zároveň stíhán pro podezření z objednávky vraždy Jána Kuciaka. Dřívější osvobozující verdikt nad ním v tomto případě zrušil předloni slovenský nejvyšší soud.

V rámci těchto případů policie v minulosti zadržela několik soudců bratislavských soudů včetně bývalé soudkyně a státní tajemnice Moniky Jankovské. Aktuálně se Kočner částečně přiznal v případech, ve kterých figuruje bývalý soudce Vladimír Sklenka. I tento soudce měl přijímat pokyny a úplatky od Kočnera, na jejichž základě rozhodoval podle jeho konkrétních požadavků.

Více detailů prozradit nechtějí

Podle Kočnerova advokáta Marka Pary však více detailů zatím nebudou prozrazovat. Zatím tak není jasné, do jaké míry Kočner případy objasňuje.

Kočner chce podle advokáta mluvit i v dalších případech, Para ale zdůrazňuje, že výpověď před vyšetřovatelem neznamená, že Kočner s policií spolupracuje.

Kočner strávil na NAKA už minimálně dva dny, prý chce říct pravdu a uvést věci na pravou míru.

Domů
Sdílet
Diskuse