Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
29. března 2023 v 14:21
Čas čtení 0:55

Pražský lékař je podezřelý ze znásilnění dítěte, policie hledá svědky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pražský lékař je podezřelý ze znásilnění dítěte, policie hledá svědky
Zdroj: Unsplash/Toa Heftiba
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Fyzioterapeut z pražské Hostivaře je podezřelý ze znásilnění dítěte mladšího patnácti let. Obětí může být víc, proto se policie obrací na veřejnost.

Lékařem je padesátiletý fyzioterapeut z pražské Hostivaře, kterého policisté podezřívají ze znásilnění dítěte mladšího 15 let. S mužem kriminalisté zahájili v minulých dnech trestní stíhání. 

„Kriminalisté v minulých dnech zahájili trestní stíhání padesátiletého lékaře z pražské Hostivaře, který je podezřelý, že jako fyzioterapeut několik let znásilňoval svou pacientku. Ta k němu začala docházet ještě jako dítě s problémy s páteří, konkrétně se skoliózou,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Vyšetřující členové pražské kriminálky nemohou vyloučit, že podobně zneužitých dětí mohlo být více. Z toho důvodu se rozhodli kontaktovat veřejnost. „Jestliže se někdo stal obětí tohoto lékaře – fyzioterapeuta z pražské Hostivaře –, ať se ozve přímo kriminalistům na telefonní číslo 731 553 156. Prosíme, ať se ozvou i pacienti, kterým tento lékař injekčně aplikoval nějaké látky,“ dodal Daněk.

Dopuštění se znásilnění dítěte mladšího patnácti let je trestný čin, za který pachateli hrozí v případě odsouzení odnětí svobody až na 12 let. 

Případy se stávají

Znásilnění není bohužel v Česku ojedinělým trestným činem, a to ani u dětí. Naposledy jsme tě informovali o pátrání po muži, který měl znásilnit pět dětí ve věku 7 až 11 let, a to ke konci března roku 2022 v sadech Svatopluka Čecha v blízkosti stanice metra Jiřího z Poděbrad. Díky veřejnosti se muže podařilo vypátrat.

24. července 2024 v 7:00 Čas čtení 4:21 Muže pohřešovali 30 let po celé zemi: ukázalo se, že ho věznil soused. Zmocnil se ho prý pomocí magie Muže pohřešovali 30 let po celé zemi: ukázalo se, že ho věznil soused. Zmocnil se ho prý pomocí magie

Pachatel byl obviněn z trestných činů znásilnění, pohlavní zneužití, svádění k pohlavnímu styku a ohrožování výchovy dítěte, za což mu hrozilo taktéž 12 let za mřížemi.

Domů
Sdílet
Diskuse