Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
2. dubna 2023 14:16
Čas čtení 1:10

Požár v Olomouci: Hořel rodinný dům, lidé se otrávili kouřem. Škoda je minimálně pět milionů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Požár v Olomouci: Hořel rodinný dům, lidé se otrávili kouřem. Škoda je minimálně pět milionů
Zdroj: Hasiči Olomouc

Policie případ šetří pro podezření z obecného ohrožení.

Policie šetří případ požáru rodinného patrového domu v Olomouci-Chvalkovicích. Na místě zasahovalo celkem padesát hasičů, z hořícího objektu policisté pomohli ženě a muži, z přilehlých domů muselo být evakuováno několik dalších lidí. Tři osoby se intoxikovaly kouřem. Policie šetří případ pro podezření z obecného ohrožení, případnému pachateli hrozí i pět let vězení. 

2. dubna 2023 13:51 Čas čtení 1:13 „Vyvraždíme ti rodinu, č*ráčku!“ Vyhrůžkami vsetínskému hokejistovi se zabývá policie „Vyvraždíme ti rodinu, č*ráčku!“ Vyhrůžkami vsetínskému hokejistovi se zabývá policie

Z hořícího domu pomohli dvojici policisté

Když policisté v sobotu krátce před druhou hodinou ranní dorazili na místo, dům už byl zasažen rozsáhlým požárem. „Po zjištění, že by se v domě měly nacházet osoby, policisté neváhali a vydali se k zadní části hořícího domu. Navázali kontakt s ohroženými osobami uvnitř budovy a poté hasicími přístroji ze služebních vozidel eliminovali plameny v místě možného úniku, a tím ženě a muži dopomohli opustit zasažený objekt,“sdělila policejní mluvčí Petra Vaňharová a dodala, že dalších sedm osob strážníci evakuovali z přilehlých domů. 

Krátce nato se k požáru dostavili zdravotníci a hasičské jednotky. „Při dojezdu prvních jednotek byla zasažena celá střecha domu. Na místo bylo povoláno celkem šest jednotek (cca padesát hasičů), včetně výškové techniky a protiplynového automobilu,“uvedli olomoučtí hasiči na Twitteru. 

Podle hasičů hrozilo na místě nebezpečí zhroucení konstrukcí. Olomoučtí záchranáři si do péče převzali celkem tři osoby, které se otrávily kouřem. 

„V souvislosti s prověřováním okolností vzniku požáru zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti, za který trestní zákoník ukládá mimo jiné trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let,“ doplnila Vaňharová. Škoda po požáru se podle ní může vyšplhat až na několik milionů korun. 

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse