Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
České televizní pořady 90. let: Připomeň si bizáry, které bývaly běžnou součástí programu

Áčko (1997)

Oproti zábavným televizním pořadům a soutěžím se Áčko pokoušelo o trochu větší serióznost a zabývalo se otevíráním celospolečenských témat. Ve studiu vedli moderátoři a moderátorky rozhovory s lidmi různého věku, kteří si prošli pestrými nástrahami života. Řešily se nemoci, drogy nebo fóbie. 

Doporučeno
Kniha PIKO je must read. Na drogy se dívá bez stigmatu a s empatií Kniha PIKO je must read. Na drogy se dívá bez stigmatu a s empatií 29. března 2023 v 13:00

Kromě toho, že pořad rozebíral (více či méně) zajímavá společenská témata, je zajímavé, že právě zde začínalo mnoho lidí, kteří dnes patří mezi velmi známé moderátory*moderátorky nebo novináře. Kromě Jana Musila a Šárky Volemanové v Áčku začínala i Pavlína Wolfová a Martin Veselovský.

„Dělal jsem čtyři roky talkshow Áčko, které mi dalo asi největší školu rozhovorů. Ten pořad teď možná působí lehce komicky, přece jen je to záležitost konce 90. let, ale mě vážně vyškolil. Denně jsme dělali rozhovory s lidmi z ulice, u kterých jste nikdy nevěděli, jak dobrý mluvič přijde,“ popsal Martin Veselovský svoje moderátorské začátky v rozhovoru pro REFRESHER.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 9
Domů
Sdílet
Diskuse