Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
19. dubna 2023 16:54
Čas čtení 0:54
Vojtěch Vanda

Fotbalista Jankto je mimo tým Sparty. Řídil bez řidičského oprávnění

Fotbalista Jankto je mimo tým Sparty. Řídil bez řidičského oprávnění
Zdroj: Getty Images/Photo by James Williamson - AMA
SPORT AC SPARTA PRAHA ČESKO FOTBAL
Uložit Uložené

Bývalý fotbalista Sampdorie Janov na sebe výrazně upozornil před pár měsíci svým veřejným coming outem, kterým podpořil celý fotbalový svět. Nyní je kolem něj další vzruch, tentokrát ne pozitivní.

Situace se pro reprezentačního záložníka zvrtla v úterý večer, kdy při silniční kontrole odmítl podstoupit test na drogy. Jako první o tom informoval server PrahaIN, který uvedl, že Jankto byl zastaven kvůli tomu, že si řidič jedoucí před ním myslel, že řídí pod vlivem omamné látky. 

Jak uvádí iDNES.cz, Jankto však neměl za volantem co dělat. Řidičské oprávnění mu totiž bylo v minulosti odebráno, proto mu nyní mohou v krajním případě hrozit až dva roky vězení.

Doporučeno
První coming out v českém fotbale. Chci žít svobodně, beze strachu a předsudků, uvedl hráč První coming out v českém fotbale. Chci žít svobodně, beze strachu a předsudků, uvedl hráč 13. února 2023 14:34

Pro sparťanského fotbalistu to mělo i profesní následky. Ve středu ráno, podle prohlášení klubu, musel místo tréninku podstoupit jednání s vedením Sparty. „Hráč není připravený vykonávat povinnosti, které vyplývají z jeho profesionálního kontraktu, a není tak k dispozici trenérovi pro tréninkovou činnost. Příprava mužstva Briana Priskeho tak byla ve středu dopoledne po dvoudenním volnu obnovena už bez zapojení Jankta,“ stojí v textu „Jakub Jankto mimo tým“.

„Po vzájemné dohodě došlo k rozhodnutí, že se Jakub Jankto nezapojí do společné přípravy s A mužstvem ACS a bude řešit svoji osobní situaci,“ dodala Sparta. Další komentář k případu ze strany Janktova nynějšího zaměstnavatele údajně nepřijde. 

Letenský klub tak před ligovým finišem, kdy se nachází po dlouhé době na prvním místě tabulky, přichází o velké jméno, které však tuto sezónu plní spíše roli střídajícího hráče. V Praze je navíc stále jen na hostování ze španělského Getafe. V letošní sezóně odehrál 15 zápasů a vstřelil 1 gól.

Domů
Sdílet
Diskuse