Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
4. května 2023 11:22
Čas čtení 0:54
Kristýna Dobiášová

Kanaďan si otevřel kamenný obchod s drogami, v nabídce má heroin i pervitin

Kanaďan si otevřel kamenný obchod s drogami, v nabídce má heroin i pervitin
Zdroj: Flickr/Jack Smooth
ZAJÍMAVOSTI DROGY KANADA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Jenny Martin otevřel v kanadském Vancouveru kamenný obchod s drogami. V nabídce má heroin, kokain nebo pervitin. Provincie Britská Kolumbie nedávno zahájila tříletý projekt dekriminalizace držení malého množství drog. Prodej je ovšem zakázaný.

Muž pro VICE News uvedl, proč se rozhodl obchod otevřít. Chce lidem nabízet drogy, které jsou testovány veřejnou drogovou kontrolou ve Vancouveru, aby bylo zaručeno, že neobsahují žádné příměsi včetně fentanylu. Právě fentanyl je příčinou rekordního předávkování se v Kanadě i USA, o čemž jsem tě již informovali v tomto článku.

Doporučeno
Předávkování fentanylem zabije v USA 195 lidí denně, smrtelné mohou být i dva miligramy Předávkování fentanylem zabije v USA 195 lidí denně, smrtelné mohou být i dva miligramy 12. listopadu 2022 11:00

„Lidé umírají,“ uvedl Martin. „Obzvlášť teď, když umožnili celé provincii, aby tyto drogy dělala. Nezajistili však žádné čisté a bezpečné zásobování. Získávají je ze stejných zásob, ze kterých se všichni předávkují.“

Nakupujícím bude kontrolovat doklady

Od roku 2016 v Britské Kolumbii zemřelo na předávkování drogami jedenáct tisíc obyvatel. Martin chce lidem prodávat maximálně 2,5 gramu drog. Účtuje si plus minus pouliční ceny, přičemž gram kokainu stojí asi 90 dolarů (cca 1900 korun), gram pervitinu 50 (asi 1000 korun). Zároveň hodlá kontrolovat doklady, aby se ujistil, že nakupujícímu není pod osmnáct let.

Na místě přechovává minimální množství zboží, aby snížil riziko loupeže, a založil také internetový obchod s doručovací službou, kde nabízí např. ketamin, LSD a 5-MeO-DMT, syntetickou verzi chemikálie, která pochází z ropuchy bufo alvarius a je považována za jedno z nejmocnějších psychedelik na Zemi.

Doporučeno
Až 49 procent Čechů nechce za sousedy muslimy, 37 procent psychicky nemocné. Koho tolerujeme nejméně? Až 49 procent Čechů nechce za sousedy muslimy, 37 procent psychicky nemocné. Koho tolerujeme nejméně? 27. dubna 2023 16:27

Martinovi hrozí i zatčení. Pro tento případ je však připravený jeho právník Paul Lewine, který chce argumentovat tím, že zákony, které zabraňují bezpečnému zásobování a vedou ke smrti otravou, jsou v rozporu s paragrafem 7 Listiny základních práv a svobod a musí být zrušeny.

Domů
Sdílet
Diskuse