Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2023 12:07
Čas čtení 1:02
Kateřina Viková

Kočičí zloděj Harry nosí své paničce „dárky“ za tisíce korun. Šlohl už i peněženku nebo luxusní obuv

Kočičí zloděj Harry nosí své paničce „dárky“ za tisíce korun. Šlohl už i peněženku nebo luxusní obuv
Zdroj: Pexels
ZAJÍMAVOSTI DOMÁCÍ MAZLÍČCI VELKÁ BRITÁNIE ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Kocour Harry z anglického Derby krade od svých sousedů. Odnese všechno od jídla až po oblečení. Zoufalá majitelka nyní fotografie věcí zveřejňuje na Facebook, aby se mohly vrátit ke svým majitelům.

Notorický kočičí zloděj Harry si za poslední čtyři roky pravidelně nosí domů kradené věci včetně spodního prádla, balení uzenin, nebo dokonce značkových bot.

Doporučeno
Kam vycestovat na občanku? Našli jsme pro tebe letenky na květen do 1000 korun Kam vycestovat na občanku? Našli jsme pro tebe letenky na květen do 1000 korun 5. května 2023 6:00

Jen za poslední týden vzal Harry od sousedů v Darley Abbey v Derby šest věcí. Jeho majitelka Donna Hibbert věří, že si Harry myslí, že věci jsou dárky. „Myslím, že kočky rády nosí svým majitelům pamlsky, to je, co za tím stojí,“ sdělila majitelka malého chmatáka pro BBC„Spíše než ptáci nebo myši jsou to častěji předměty, za což jsem svým způsobem vděčná,“ dodává Hibbert.

zloděj Harry
Zdroj: Facebook/Donna Ann Marie

Podprsenky, kabelka i značková bota, to jsou Harryho úlovky

Jeho majitelka věří, že Harry v průběhu let ukradl věci v hodnotě asi 300 liber (v přepočtu asi 8 tisíc korun). Mezi nimi byla i „červená bota a byla to docela drahá značka“, sportovní podprsenky, ručníky, kšiltovka, kabelka a peněženka, ve které však nic nebylo. Některé předměty kocour sebral z prádelních šňůr, ale pro některé se vydal přímo dovnitř domů. 

Doporučeno
50 odstínů zlaté: Podívej se, co si Karel III. obleče na korunovaci 50 odstínů zlaté: Podívej se, co si Karel III. obleče na korunovaci 5. května 2023 10:30

„Pokud vidí příležitost, využije ji,“ řekla Hibbert. Harryho bratr, Luna, také nosí domů věci, ale obvykle jsou to jen kusy odpadu jako obaly od chipsů nebo balíčky cigaret.

Věci, které ukradl kocour Harry.
Věci, které ukradl kocour Harry. Zdroj: Facebook/Donna Ann Marie

Paní Hibbert nyní začala zveřejňovat ukradené věci na facebookové stránce Spotted: Darley Abbey, aby je mohla vrátit jejich majitelům. „Opravdu mě znepokojovalo, že si nějaký chudák ve vesnici myslí, že danou věc pověsil na věšák nebo ji měl doma a pak zmizela,“ řekla. Soused od vedle hned příspěvek s ukradenými věcmi okomentoval slovy: „Jsou moje, myslel jsem, že už blázním.“ Jen za tento týden vypravila šest různých položek, které nyní poputují zpět ke svým majitelům. 

Domů
Sdílet
Diskuse