Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
5. května 2023 6:00
Čas čtení 7:21
Kuni Nguyenová

Kam vycestovat na občanku? Našli jsme pro tebe letenky na květen do 1000 korun

Kam vycestovat na občanku? Našli jsme pro tebe letenky na květen do 1000 korun
Zdroj: Wikimedia/volně k užití
REFRESHER CESTOVÁNÍ DOPRAVA TIPY NA LETENKY
Uložit Uložené

Sbal si batoh, občanku a cestovatelského ducha. Vyhledali jsme pro tebe nejlepší letenky na měsíc květen, na které si nemusíš půjčovat od rodičů.

Jako každý měsíc v naší sérii o letenkách ti i nyní pomůžeme s přípravou na dovolenou. Pokud tě láká „low cost“ cestování, při kterém si nemusíš zařizovat speciální doklady či jiné formality, tak jsi na správném místě. Lety po Evropě nebyly nikdy dostupnější. Brouzdali jsme po vyhledávačích letenek a objevili 8 zpátečních letenek, díky kterým si za své peníze užiješ nejvíce zábavy.

Doporučeno
Výlet do Amsterdamu: Toto jsou nejlepší tipy na jídlo a zážitky, které stihneš za víkend Výlet do Amsterdamu: Toto jsou nejlepší tipy na jídlo a zážitky, které stihneš za víkend 15. dubna 2023 13:00

Ať už tě láká slunění se na jihu Evropy, poznávání historických památek, nebo dobrodružství ve Skandinávii, věříme, že si najdeš své. Letenky tam a zpět cenově vychází kolem tisícovky a během cest budeš potřebovat jen občanský průkaz. Nabídky jsme ti seřadili od nejlevnějších po nejdražší. 

Doporučeno
KVÍZ: Kde na světě je nezákonný nemanželský sex nebo krmení holubů? Ověř si, že na dovolené neskončíš ve vězení KVÍZ: Kde na světě je nezákonný nemanželský sex nebo krmení holubů? Ověř si, že na dovolené neskončíš ve vězení 13. dubna 2023 13:00

Startovací pozice se nachází buď v Praze, nebo v jiných městech, které jsou od Prahy vzdálené do 250 km. V našem přehledu ti ale poradíme, jak se do těchto měst můžeš z Prahy jednoduše dostat a kolik času a peněz navíc tě bude přemístění stát. Obecně se ale dá říct, že jde o příplatek, který se pohybuje v řádech pár stokorun.

Než začneš rezervovat letenky, připomeneme ti pár věcí:

Letenky jsme vyhledávali skrze standardní vyhledávače typu Google Letenky, Zaleť si nebo Skyscanner. Nicméně doporučujeme je kupovat přímo u konkrétního dopravce. A to kvůli ceně, neboť si vyhledávače většinou berou určité provize za poskytování svých služeb i při odbavení na letišti.

Levné cestování nabízejí většinou nízkonákladové letecké společnosti. Předem ale počítej s některými omezeními, neboť si často účtují dodatečné poplatky za velká zavazadla či pojištění. Proto vždy nejprve navštiv webovou stránku letecké společnosti a přečti si její podmínky.

Uvedené ceny letenek byly k dispozici ke 4. květnu 2023, přehled ale slouží spíše pro lepší orientaci. Je třeba počítat s tím, že se jejich cena může měnit a časem budou dražší. Pokud tedy chceš opravdu levně cestovat, s kupováním letenek dlouho neotálej.

Oslo (Norsko)

Místo odletu: Z Vratislavi

Termín: Od 19. května do 24. května 2023

Cena: 546 korun

Letecká společnost: Ryanair

oslo
Zdroj: Unsplash/Arvid Malde


Zažij skandinávskou kulturu a ochutnej ty nejlepší speciality z moře. Kde? V hlavním městě Norska, které leží na jihovýchodu na pobřeží zálivu Oslofjord a svou rozmanitostí spojuje moderní dobu s tou historickou.

Doporučeno
Síla koruny 2023: Jakou hodnotu má česká tisícovka v Evropě? Přehled ukazuje, kam se vyplatí vycestovat Síla koruny 2023: Jakou hodnotu má česká tisícovka v Evropě? Přehled ukazuje, kam se vyplatí vycestovat 14. dubna 2023 6:00

Našli jsme pro tebe let z polské Vratislavi, která není z Prahy příliš vzdálená. Dostaneš se sem třeba Flixbusem za 4 hodiny. Spoje jezdí i několikrát denně a jízdenka z Prahy vychází na zhruba 950 korun.

Z Vratislavi pak poletíš v pátek ráno (6:00), přičemž do cílové destinace dorazíš za necelé 2 hodiny. Letenky zpátky nám vyšly výhodně tak, aby sis mohl*a město užít na 5 nocí. Do letadla nasedneš ve středu odpoledne (15:20) a zamíříš opět do Vratislavi.

Doporučeno
Velký přehled výplat: Kolik si vyděláš v Česku jako lékař*ka, prodavač*ka nebo řidič*ka a kolik ti zaplatí u sousedů? Velký přehled výplat: Kolik si vyděláš v Česku jako lékař*ka, prodavač*ka nebo řidič*ka a kolik ti zaplatí u sousedů? 21. dubna 2023 6:00

Co v Oslu zažít a neminout? Rozhodně jeho hlavní centrum, které si můžeš projít i pěšky. Po cestě se nachází například Královský palác, hrad a pevnost Akerhus nebo budova norského parlamentu Stortinget. Pokud si potrpíš na kulinářské speciality, tak věř, že se ti Skandinávie bude líbit. Ochutnej nejčerstvějšího lososa přímo z moře, ale výborný je i ten uzený. Ti odvážnější mohou zamířit do restaurací a bister, ve kterých servírují neobvyklé pokrmy. Je libo sušeného soba nebo velrybí maso?

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 8
Domů
Sdílet
Diskuse