Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Kam vycestovat na občanku? Našli jsme pro tebe letenky na květen do 1000 korun

Londýn (Velká Británie)

Místo odletu: Z Vratislavi

Termín: Od 11. května do 16. května 2023

Cena: 618 korun

Letecká společnost: Ryanair

londýn
Zdroj: Unsplash/Eva Dang/volně k užití


Červené patrové autobusy, telefonní budky, Big Ben, London Eye nebo Buckinghamský palác. Pokud chceš zažít tyto ikonické symboly v Londýně na vlastní oči, z Vratislavi (10:30) letí přímá trasa, která trvá 2 hodiny a 10 min. Do hlavního města Velké Británie ale dorazíš už v 11:40. Je to z toho důvodu, že se Londýn nachází v jiném časovém pásmu.

Doporučeno
Do práce ve státní svátek? S právníky vysvětlujeme, na co všechno máš nárok (Otázky a odpovědi) Do práce ve státní svátek? S právníky vysvětlujeme, na co všechno máš nárok (Otázky a odpovědi) 4. července 2023 12:00

Londýn si můžeš užít až do úterního rána, kdy z letiště (9:50) zamíříš tentokrát do německého Lipska (12:25). Trasou Lipsko–Praha (ale i opačně) o vzdálenosti 255 kilometrů jedou několikrát denně autobusy téměř všech tuzemských společností (Flixbus, RegioJet a Leo Express). Jednosměrné jízdenky se cenově pohybují okolo 400 korun.

Stejně jako kdekoli jinde se i v Londýně můžeš ztratit mezi malebnými budovami a pokochat se místní architekturou. Nebo se jen projít po břehu řeky Temže, která městem protéká. Město je známé také svou kulturní rozmanitostí. Nachází se zde řada skvělých food marketů (my máme rádi stánky v Borough Market nebo v Camden Town), galerií a divadel.

Nenech si ujít místní muzikály, pro které je Londýn slavný. Z místních divadelních parket ostatně vzešla například herecká hvězda současnosti Tom Holland, který ve Victoria Palace před lety účinkoval v muzikálu Billy Elliot.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 8
Domů
Sdílet
Diskuse