Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Kam vycestovat na občanku? Našli jsme pro tebe letenky na květen do 1000 korun

Milán (Itálie)

Místo odletu: Z Brna

Termín: Od 8. května do 19. května 2023

Cena: 686 korun

Letecká společnost: Ryanair

Milán, Itálie.
Milán, Itálie. Zdroj: Pixels/Matteo Colombo


Dobrá zpráva pro ty, kteří pochází z Brna: ve sváteční pondělí (8. května) můžeš chytnout letadlo do italského Milána. Odlétá ve 22:55, přičemž cesta trvá 1,5 hodiny. Dovolenou v oblasti Lombardie na severu Itálie si tak můžeš užít na 10 dní. Z Milána do Brna pak poletíš v pátek 19. května večer (20:35).

Pokud ale zrovna cestuješ z Prahy, délka trasy je kolem 200 kilometrů a trvá zhruba 1 hodinu a 45 minut. Dostaneš se sem autobusem či vlakem prostřednictvím většiny tuzemských dopravců, kteří touto trasou jedou i několikrát denně. Jednosměrná jízdenka cenově začíná od 200 korun. 

Doporučeno
Cesta k Jadranu za 2 hodiny? Plán na megaprojekt, který by Čechy přiblížil k moři, vznikl už za Masaryka Cesta k Jadranu za 2 hodiny? Plán na megaprojekt, který by Čechy přiblížil k moři, vznikl už za Masaryka 27. září 2024 v 7:00

Jak si užít Milán naplno? Druhé největší italské město lze bezesporu označit za stylovou evropskou metropoli módy a uchvátí hlavně všechny milovníky nakupování. Těšit se zde můžeš na luxusní nákupní centrum Galerie Viktora Emanuela II. či světoznámou katedrálu Duomo.

Nezapomeň ani ochutnat vyhlášená italská jídla. Severoitalská kuchyně se přitom od zbytku měst poměrně liší. Jí se tu spíše rýže a hlavní ingrediencí je maso. Typickým jídlem je třeba obalovaný telecí řízek cotoletta alla milanese. Nedaleko Milána také vznikl slavný italský sýr gorgonzola.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 3 z 8
Domů
Sdílet
Diskuse