Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Kam vycestovat na občanku? Našli jsme pro tebe letenky na květen do 1000 korun

Krakov (Polsko)

Místo odletu: Z Prahy

Termín: Od 10. května do 17. května 2023

Cena: 698 korun

Letecká společnost: Ryanair

Krakov, Polsko
Zdroj: Pexels/Robert Stokoe


O Krakovu se říká, že jde o nejkrásnější město Polska. Láká tě ho vidět na vlastní oči? Tak ve středu dopoledne (11:05) poleť z Prahy do Krakova a za hodinu budeš tam. Abys měl*a dostatek času prozkoumat všechny krásy, které Krakov a jeho okolí nabízí, zpátky poletíš za týden opět ve středu. Do Prahy dorazíš v dopoledních hodinách v 10:40.

Krakov je centrem Malopolska a zároveň druhým největším městem v Polsku, které nabízí řadu historických a kulturních památek. Je toho celá řada: navštiv historickou tržnici Sukiennice či solný důl Wieliczka, nezapomeň ani na kostel Nanebevzetí Panny Marie v Krakově, královský hrad Wawel nebo Staré židovské město. Není ale na škodu se jen tak toulat městem „naslepo“ a kochat se tím, co zrovna potkáš. Nezapomeň si tedy pohodlné boty!

V Polsku si nenech ujít ani místní kuchyni, která je velmi rozmanitá. Podobá se hlavně středoevropským a skandinávským pokrmům, avšak je do určité míry ovlivněna i židovskou tradicí. Místní jídla jsou velmi sytá a vydatná. Patří mezi ně místní plněné „knedlíky“, tedy pirohy, dále různé klobásy nebo bigos, což je vařené maso se zelím a kořením podobné guláši.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 4 z 8
Domů
Sdílet
Diskuse