Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Kam vycestovat na občanku? Našli jsme pro tebe letenky na květen do 1000 korun

Budapešť (Maďarsko)

Místo odletu: Z Prahy

Termín: Od 23. května do 30. května 2023

Cena: 707 korun

Letecká společnost: Ryanair

budapešť, parlament
Zdroj: Unsplash/Jure Tufekcic

 
Maďarská metropole Budapešť, někdy zvaná jako „Královna na Dunaji“, ti má rozhodně co nabídnout. V úterý ráno (6:00) sem poletíš z Prahy, cesta trvá 1 hodinu a 10 minut. Zpáteční letenky jsme ti naplánovali tak, abys ve městě pobyl*a 7 dní, na letiště tedy dorazíš za týden opět v úterý. Tentokrát si ale můžeš trochu přispat. Z Budapešti odletíš v 11:25, takže v Praze stihneš i oběd (12:35).

Doporučeno
„I když budu víc pracovat, nedostanu víc peněz.“ Zeptali jsme se generace Z na její vztah k práci „I když budu víc pracovat, nedostanu víc peněz.“ Zeptali jsme se generace Z na její vztah k práci 13. dubna 2023 v 6:00

Na jednom místě zažiješ nádhernou architekturu a památky v blízkosti řeky a zároveň si odpočineš u termálních pramenů. Budapešť je mimochodem zařazena na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Za návštěvu stojí například budapešťský parlament, bazilika svatého Štěpána nebo Řetězový most.

Doporučeno
KVÍZ: Cent, pence, ale i zapomenutý haléř. Vyznáš se ve světových mincích? KVÍZ: Cent, pence, ale i zapomenutý haléř. Vyznáš se ve světových mincích? 23. dubna 2023 v 8:30

Pokud se ti v hlavním městě Maďarska bude líbit a zatoužíš sem vycestovat znovu, v srpnu si nenech ujít hudební festival Sziget Festival. Jako každý rok zde i letos vystoupí řada světoznámých interpretů. Letošního ročníku se zúčastní například Billie Eilish, David Guetta, Imagine Dragons nebo Macklemore.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 5 z 8
Domů
Sdílet
Diskuse