Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2023 6:00
Čas čtení 7:03
Martina Havranová

Zpěvačka Tina: Nikdy bych nechtěla být slavná jako Justin Bieber. Miluji své soukromí a procházky v lese

HUDBA RAP
Uložit Uložené

Tina se na nějakou dobu stáhla do ústraní a podle svých slov našla vnitřní klid. V rozhovoru pro Refresher promluvila o tom, čemu se zatím věnovala, proč se rozhodla netajit svoji diagnózu a jaký velký projekt plánuje zveřejnit za 10 let.

Zpěvačka Tina se na pár let stáhla z veřejného a částečně i profesionálního života. Jak sama říká, i díky tomuto období si dokáže hudební svět užívat o to víc. Točí časosběrný dokument o svém životě a v plánu má i velkolepý koncert, který by zmapoval jejích 20 let na hudební scéně.

Tina
Zdroj: Refresher/Jakub Ondejka

Na nějaký čas ses stáhla z veřejného života. Čemu ses věnovala během tohoto období? 

V mém životě nastaly podmínky, kdy jsem si to mohla dovolit. Uvědomuji si, že ne každý si může dovolit stáhnout se do ticha na vrcholu své kariéry. Byla jsem provdaná za alfa samce, se kterým jsme si to nastavili tak, že kormidlo přebere on a já jsem se mohla doma věnovat dětem.

V té době jsem navíc otevřela školu, která během prvního roku fungování vyžadovala moji každodenní přítomnost. Za toto období jsem velmi ráda. Pokud se člověk stáhne do ticha a externí faktory přestanou ovlivňovat jeho mínění o sobě samém, dokáže hlouběji poznávat útroby svého vnitřního světa.


V čem tě toto období nejzásadněji změnilo?

Dostalo mě to do mnohem většího klidu, který jsem do té doby neměla. Čím lépe se člověk zná, tím lépe vnímá okolní svět. Je v tom jednoduchá fyzika.


Jak tě to ovlivnilo hudebně? 

Všechno si mnohem více užívám. Nemyslím tím pozornost, ale to, že mám mnohem větší radost z věcí, které můžu dělat. Uvědomila jsem si, že dělat hudbu je vymoženost, ne samozřejmost. Snažila jsem se hledat i jiné cesty, kterými bych mohla v životě jít, ale nakonec mě to stočilo zpátky k hudbě.

Můj profil se změnil na zvláštní místo, kam si lidé chodí pro informace.


Pochopila jsem, že dělat umění, ať už jako zpěvačka, herečka, nebo moderátorka, je moje cesta. Jsem nesmírně společenský tvor. Ráda si povídám s lidmi, miluji lidi a být mezi nimi. Je to něco, co mi je přirozené a pojí se to s tím, co dělám.


Před lety jsi veřejně promluvila také o své nemoci sclerosis multiplex. Co pro tebe byl impuls, po kterém ses rozhodla, že o tom chceš mluvit veřejně?

Je dost možné, že do dnešního dne bych o tom ani nepromluvila. Důvodem bylo mé přesvědčení, že lítost oslabuje. Když jsem o tom na začátku mluvila s blízkými, upadli do absolutní lítosti a mě to hrozně otravovalo. Při představě, že do toho celého vstoupí jedna velká masa lidí, kteří mě pohřbí přes nějaký novinový článek, jsem si řekla, že tohle v životě opravdu nepotřebuji.


Stalo se ale to, že můj bývalý manžel Separ o tom promluvil v jednom rozhovoru a já se to dozvěděla z médií. Zavolala jsem mu, proč to pustil ven. Vím, že to nemyslel špatně. Prostě přišlo na to téma a on je typ člověka, který řekne věci tak, jak jsou.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 136208 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Co bude v jejím časosběrném dokumentu, který zveřejní nejdříve v roce 2030?
  • Které světové kapely s ní chtěly spolupracovat?
  • Jaký výjimečný talent má její dcera?
  • Proč si o sobě myslí, že není ambiciózní typ?
Domů
Sdílet
Diskuse