Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. května 2023 13:20
Čas čtení 1:12
Kateřina Viková

Vzkaz veganské rodiny sousedům rozbouřil sociální sítě. Co si o něm myslíš ty?

Vzkaz veganské rodiny sousedům rozbouřil sociální sítě. Co si o něm myslíš ty?
Zdroj: Unsplash
ZAHRANIČÍ AUSTRÁLIE VEGANSTVÍ ZDRAVÁ STRAVA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Veganská rodina z Austrálie dodala svým sousedům vzkaz, který vyvolal pozdvižení na sociálních sítích. Rodina v něm sousedy prosí, aby zavírali okno, když vaří, jelikož je cítit maso, ze kterého se jim dělá nevolno.

Bizarní sousedský spor rozvířil vody internetu. Vzkaz, ve kterém veganská rodina prosí své sousedy, aby při vaření zavírali okno a zabránili tak šíření „smradu“ masa do jejich domácnosti, vyvolal smíšené reakce.

Doporučeno
Pasažér byznys třídy si objednal veganskou snídani. Dostal jeden banán Pasažér byznys třídy si objednal veganskou snídani. Dostal jeden banán 27. února 2023 19:12

Matka rodiny z předměstí australského Perthu prosí sousedy, aby brali vážně její „důležitou“ výzvu, ve které stojí: „Ahoj sousede, mohl bys prosím při vaření zavřít boční okénko? Já a moje rodina jsme vegani (jíme pouze rostlinné potraviny) a z vůně masa, které vaříte, je nám špatně, rozčiluje nás. Ocenili bychom vaše pochopení. Díky, Sarah, Wayne a děti.“

dopis adresovaný sousedůmdopis adresovaný sousedůmdopis adresovaný sousedům
Zobrazit galerii
(3)

Sdílení vzkazu na sociálních sítích vyvolalo drsné názorové střety

Dopis na sociálních sítích rozpoutal vášnivou debatu. Objevily se pod ním stovky komentářů. Většina dopis označila za ukázku povýšeneckého chování veganů. „Zkuste si na to stěžovat (městské) radě,“ napsal uživatel Facebooku. „Máte moc velké nároky, jděte žít někam do buše.“ Další komentář označil chování rodiny za vyloženě „trapné“ a další z nich například vyzývaly sousedy, aby uspořádali grilování masa na zahradě. 

Doporučeno
I tvůj pes může být vegan, zjistili vědkyně a vědci. Stačí k tomu vyvážená strava I tvůj pes může být vegan, zjistili vědkyně a vědci. Stačí k tomu vyvážená strava 4. dubna 2023 16:34

Někteří se však postavili na stranu Sarah a její rodiny a osvětlili každodenní problémy, kterým čelí praktikující vegani ve společnosti, jež převážně konzumuje maso. 

Další debatující upozornil na to, že „alespoň byli zdvořilí“. „Nejde o to, že jsou vegani, ale je to o tom snažit se být spravedlivý a férový ke svému okolí,“ napsal.

Anketa:
Co si o tom myslíš ty?
Dopis je OK, taky mi občas vadí zvyky sousedů.
Takový vzkaz je dost přes čáru.
Nelíbí se mi sdílení na sociálních sítích, zbytečně to hrotí emoce.
Dopis je OK, taky mi občas vadí zvyky sousedů.
19 %
96 Hlasů
Takový vzkaz je dost přes čáru.
35 %
177 Hlasů
Nelíbí se mi sdílení na sociálních sítích, zbytečně to hrotí emoce.
46 %
232 Hlasů

Ne všichni, kteří se do debaty zapojili, však stáli za nebo proti veganství. Jeden z komentujících vyjádřil frustraci nad rostoucím množstvím „nenávistných vyjádření“ na sociálních sítích i kvůli drobnému rozdílu v názorech. „Tato hádka je trapná. Každý má jiný úhel pohledu, jiný způsob života. Já jím maso, ale když vidím, jak se tento příspěvek snaží někoho zahanbit a vyvolává další nenávist, jsem z toho zklamaný. I z toho, že se rozhodujeme takto vychovávat naše děti. Není lepší vycházet s lidmi ve vaší komunitě a vzájemně se podporovat než vytvářet nenávist?“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse