Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2023 10:00
Čas čtení 1:11
Martin Mičuda

Nová Bentayga EWB Mulliner zastupuje vlajkovou loď značky Bentley. Má nejpokročilejší systém sedadel v autě na světě

Nová Bentayga EWB Mulliner zastupuje vlajkovou loď značky Bentley. Má nejpokročilejší systém sedadel v autě na světě
Zdroj: Bentley
TECH BENTAYGA BENTLEY
Uložit Uložené

Pokud očekáváš ikonický motor W12 pod kapotou, musíme tě zklamat.

Automobilka Bentley v roce 2020 modernizovala své luxusní SUV a nyní jej poznáváme v jeho nejexkluzivnější podobě, která současně ztělesňuje i novou vlajkovou loď značky. Novinka nese název Bentayga EWB Mulliner, což znamená, že se jedná o prodlouženou verzi (Extended Wheelbase), která vznikla pod taktovkou divize Mulliner. Britové tvrdí, že jejich nová pýcha má nabídnout to, co žádné jiné SUV na trhu.

Poznávacím znakem je maska ​​Double Diamond, tedy zdvojená struktura mřížky chladiče, nový ozdobný prvek s logem po stranách předních blatníků, specifické 22" disky či možnost dvoubarevného lakování karoserie včetně zpětných zrcátek.

Bentley, Bentayga, Mulliner,Bentley, Bentayga, Mulliner,Bentley, Bentayga, Mulliner,Bentley, Bentayga, Mulliner,
Zobrazit galerii
(15)

Ve volitelné výbavě je Blackline balíček, který nahradí všechny chromové prvky a detaily lesklou černou povrchovou úpravou. Gró úprav a exkluzivních prvků výbavy však najdeme až v interiéru. Ten je totiž zabalen do jemné kůže ve tříbarevné konfiguraci, nechybí přitom výrazně zastoupené prošívání s motivem zdvojených diamantů, které jsou charakteristickým vzorem pro Mulliner. Na výběr je hned několik druhů dekorů se symbolem Mulliner na palubní desce, zatímco na podlaze se nacházejí silné vlněné koberečky. Třešničkou na dortu je zadní salon, který tvoří dvě zvláštní křesla Airline Seat – ta jsou vybavena až 12 elektromotory, čímž je lze důkladně nastavit až ve 22 směrech. Má jít o nejpokročilejší automobilový systém sedadel na světě.

Doporučeno
Verze Mulliner W12 je nejvýkonnější, nejrychlejší a nejluxusnější Bentley Continental GT všech dob Verze Mulliner W12 je nejvýkonnější, nejrychlejší a nejluxusnější Bentley Continental GT všech dob 24. června 2022 10:30

Bohužel, pokud očekáváš ikonický motor W12 pod kapotou, budeš zklamaný. Šestilitrový agregát totiž Bentley plánuje vyrábět už jen do příštího dubna, a to výhradně v rámci poslední edice Speed ​​Edition 12. V tomto případě si tak ta nejluxusnější Bentayga musí vystačit se čtyřlitrovým dvakrát přeplňovaným osmiválcem. Jeho výkon je na úrovni 404 kW/550 koní a 770 Nm, přičemž prodlouženému SUV umožní akcelerovat z 0 na 100 km/h za pouhé 4,6 sekundy a uhánět maximální rychlostí až 290 km/h. Poháněna jsou samozřejmě všechna čtyři kola, na která posílá sílu osmistupňový automat. Cenu zatím neznáme.

Bentley, Bentayga, Mulliner,
Zdroj: Bentley
Domů
Sdílet
Diskuse