Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
11. září 2023 7:30
Čas čtení 0:44
Dominik Vetrák

Nový trailer na film Stvořitel ukazuje futuristický a ohromující vizuál. Do kin konečně přijde originální sci-fi

Nový trailer na film Stvořitel ukazuje futuristický a ohromující vizuál. Do kin konečně přijde originální sci-fi
Zdroj: The Walt Disney Company
FILMY A SERIÁLY FILM FILMY 2023 NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Umělá inteligence versus lidé. Kdo vyhraje tento souboj ve filmu od známého režiséra?

Vzhledem k odložení sci-fi Duna 2 na příští rok se Stvořitel/The Creator automaticky stává nejočekávanějším sci-fi filmem do konce letošního roku. Po šestileté pauze ho natočil Gareth Edwards, režisér Godzilly či Star Wars: Rogue One. Film disponuje nádherným a výrazným vizuálem, který využívá sci-fi námět k vytvoření velkolepých scén, ale také unikátních designů robotů a prostředí.

Doporučeno
Hollywood v Česku: Hellboy fellil na Žižkově, Spiderman v Liberci. Točila se tu i Duna Hollywood v Česku: Hellboy fellil na Žižkově, Spiderman v Liberci. Točila se tu i Duna 10. září 2023 11:00

Příběh se zaměří na speciálního vojáka Joshuu (John David Washington), který je na misi zachránit lidstvo. Zatímco polovina světa přijala umělou inteligenci, druhá polovina světa s ní bojuje. Joshuovi nadřízení věří, že pokud nezničí novou zbraň umělé inteligence, lidstvo zanikne. Když však Joshua zjistí, že onou údajnou zbraní je dosud nejvyspělejší AI v těle dítěte, odmítá ho zabít a vydává se na dobrodružství, navzdory vládě, jejíž rozkazy odmítá splnit.

Film se zaměří na vztahy mezi postavami, filozofické otázky ohledně umělé inteligence, ale nabídne i opulentní sci-fi scény, velké výbuchy a akční sekvence. Snímek natočil známý kameraman Greig Fraser (Duna, The Batman) a o soundtrack se postaral Hans Zimmer. Stvořitel bude v kinech od 29. září a kromě Washingtona uvidí diváci i herce, jako jsou Gemma Chan (Eternals) či Ken Watanabe (Inception).

Domů
Sdílet
Diskuse