Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. září 2023 9:47
Čas čtení 0:27
Dominik Vetrák

Brie Larson hraje geniální vědkyni, kterou muži pošlou do kuchyně. V seriálu Lessons in Chemistry změní mizogynní USA

Brie Larson hraje geniální vědkyni, kterou muži pošlou do kuchyně. V seriálu Lessons in Chemistry změní mizogynní USA
FILMY A SERIÁLY APPLE NOVÉ SERIÁLY PROGRAM APPLE TV+
Uložit Uložené

Seriál vyjde v říjnu na Apple TV+ a hlavní roli ztvární skvělá herečka Brie Larson. Jak inspiruje ženy a proč nastaví mužům v patriarchální společnosti kruté zrcadlo?

Oscarová Brie Larson (Captain Marvel) si v seriálu zahraje geniální vědkyni Elizabeth Zott, která inspirovala ženy po celých USA. Elizabeth začátkem 50. let 20. století vyhodí z vědeckého projektu, protože poruší pravidla. Následně jí nabídnou místo v televizní kuchařské show, kde si ji oblíbí ženy po celé zemi.

Elizabeth si postupně uvědomuje, že disponuje platformou, přes kterou může do světa vyslat důležité zprávy a poselství. Přestože se to jejím mizogynním šéfům z televize nelíbí, Elizabeth pokračuje v pravidelném kritizování politického a společenského postavení žen nejen v USA.

Za seriálem stojí Lee Eisenberg, známý jako tvůrce seriálů WeCrashed, Jury Duty nebo filmu Good Boys. Seriál Lessons in Chemistry začne vysílat streamingová služba Apple TV+ od 13. října 2023.

Domů
Sdílet
Diskuse