Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. října 2023 15:30
Čas čtení 4:32
Lucie Kotvalová

Tři ženy zjistily, že chodí se stejným mužem. Daly mu kopačky a společně odjely na roadtrip

Tři ženy zjistily, že chodí se stejným mužem. Daly mu kopačky a společně odjely na roadtrip
Zdroj: Freepik / freepik
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ ROADTRIP
Uložit Uložené

I takhle může dopadnout nevěra. Inspiruj se u trojice mladých žen, které se k ní postavily po svém.

„Hej, podívej se sem. Našla jsem si nové kamarádky.“

V roce 2020 trojici žen spojilo nečekané. Zjistily, že je všechny podvádí stejný muž. Událost ovšem, jak popsal list The Washington Post, dala vzniknout silnému přátelství a měsícům dobrodružného cestování v renovovaném autobuse – takzvaném BAM autobuse.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený The Bam Bus (@fine__crew)

Zrada a nová pouta

Začalo to v prosinci 2020 okolo Vánoc.

Dnes třiadvacetiletá Morgan Tabor měla podivný pocit ohledně svého tehdejšího přítele. Do té doby randili s pauzami, ovšem v daný moment byla dohoda jasná: jedná se o monogamní, exkluzivní vztah. Všimla si ovšem, že si její přítel, který bydlel blízko domu jejích rodičů, psal s vícero ženami a dostával flirtující komentáře na sociálních sítích.

Pro Washington Post popsala, že měla nepříjemný pocit, kterého se nemohla zbavit. Něco nesedělo.

Na Instagramu si proto vyhledala jméno jedné z dívek, jejichž digitální přítomnosti si na přítelově profilu povšimla. „Téměř všechny fotky na profilu té dívky ji ukazovaly s klukem, o kterém jsem se domnívala, že je můj přítel,“ popsala Morgan.

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

Ženu se proto rozhodla kontaktovat. Informace, že se její kluk vídá s dalšími, pro ni byla taktéž nová a šokující. (Spoiler alert: I ona se stala jejich blízkou přítelkyní, nemohla se ovšem účastnit budoucího roadtripu.)

Společně se rozhodly pátrat dál a našly Abi Roberts (dnes 21). Když ji Morgan kontaktovala, Abi byla podobně konsternovaná. S daným klukem chodila již několik měsíců a taktéž myslela, že se jedná o exkluzivní vztah. „Byl to ten nejšílenější pocit na světě,“ vzpomínala pro The Washington Post.

„Ten kluk u mě přespal doslova noc předtím, políbil mě na rozloučenou a řekl, že se vrací zpátky do města Boise za rodinou,“ uvedla. Za rodinou možná zavítal také, ovšem neopomněl navštívit další ze svých evidentně početných přítelkyň: Morgan. 

Když Morgan před svým domem uslyšela jeho auto, byla uprostřed několikahodinového FaceTime hovoru s Abi. Když mu došla otevřít, stál před dveřmi s květinami v ruce.

Právě v ten moment Morgan zvedla telefon, aby viděl na obrazovku, a pronesla: „Hej, podívej se sem. Udělala jsem si nové kamarádky.“

Šok se nyní zračil převážně v jeho tváři.

„Vidět, jak se tváří v momentě, kdy uviděl, s kým přes FaceTime mluvím, byl ten nejfilmovější okamžik na světě,“ popisovala Morgan.

I přesto ovšem zkusil ze situace vybruslit: obě začal přesvědčovat o tom, že chodit s více než jednou ženou je v pořádku. Dvojice, jedna přítomná, druhá přes FaceTime, ho ovšem poslala pryč. (Konečně tak mohl zajet za rodinou, jak původně „plánoval“.)

Doporučeno
Bára pracuje v kavárně na Novém Zélandu. Čechy tu mají rádi. Nedávají tady dýška, ale cítím se tu jako v Pánovi prstenů Bára pracuje v kavárně na Novém Zélandu. Čechy tu mají rádi. Nedávají tady dýška, ale cítím se tu jako v Pánovi prstenů 2. dubna 2024 13:00

Když odjel, všechny tři ženy pátraly dál. Zjistily, že se najednou vídal rovnou se šesti ženami – mezi nimi byla i poslední členka jejich budoucího autobusového dobrodružství. Nejmladší z nich: Bekah King (dnes 20).

Bekah později vzpomínala, že ji zval ven jen dvě hodiny poté, co byl konfrontován Morgan a Abi, kterým údajně nasliboval, že „se změní“.

Washington Post muže dokonce oslovil. Jeho odpověď byla následující: „Všechno má dvě strany, ale myslím, že teď bude nejlepší neříkat nic. Už s nimi opravdu nechci mít nic společného.“

Příběh si list ověřoval skrze zprávy, příspěvky na sociálních sítích a rozhovor s otcem jedné z nich.

Jeho jméno ovšem dodnes zůstalo nepublikováno. Trojice sama uvedla, že chce zachovat jeho anonymitu. Nechtěly se mu mstít. Místo na jeho zradu se navíc, jak popsaly, chtěly soustředit na své nově objevené pouto.

Asi netřeba dodávat, ale pro jistotu – všechny tři mu okamžitě daly kopačky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený The Bam Bus (@fine__crew)

Můžeme taky

Následovalo několik týdnů, kdy si ženy psaly, volaly a snažily si poskytnout vzájemnou podporu. Společně se snažily vyrovnat s podivnou, zpětně sice úsměvnou, nicméně optikou tehdejší perspektivy bolestnou událostí.

Doporučeno
V obchodě se procházeli komparzisté a z hotelu nás nepustili na ulici. Jozef vypráví o své cestě do KLDR V obchodě se procházeli komparzisté a z hotelu nás nepustili na ulici. Jozef vypráví o své cestě do KLDR 2. března 2024 8:00

„Myslela jsem, že si ho vezmu. Mluvili jsme o domech a o tom, jaké bude naše manželství. Můj svět se zhroutil. Musela jsem oplakávat ztrátu budoucnosti, kterou jsme spolu budovali. Bylo to pro mě zdrcující,“ řekla Morgan v rozhovoru pro CNN.

Nakonec se rozhodly, že se potkají u Abi doma.

Okamžitě se staly dobrými přítelkyněmi. „Bylo zřejmé, že jsme všechny opravdu cool, zábavní lidé, kteří toho mají hodně společného,“ popsala Morgan.

A nápad na společné cestování starým autobusem?

„Ten kluk každé z nás řekl, že bylo jeho snem pořídit si VW autobus a cestovat s ním po celé zemi. Ten víkend jsme seděly, smály se a povídaly si o životě v dodávce a brzy jsme si řekly: ‚Hej, můžeme to udělat,‘ “ reflektuje Morgan.

Jak ovšem později popisovaly na svém Instagramu, podobnou ideu měly v hlavě všechny. Morgan v sérii instagramových příběhů odpovídala na otázky lidí a na dotaz, o čí nápad se jednalo a zda bylo třeba někoho přesvědčovat, odpověděla, že „je to velmi vtipné“, protože o něčem takovém snily separátně všechny tři.

Najednou do sebe všechno zapadlo. „OK, tak to udělejme společně,“ zaznělo nakonec finální rozhodnutí.

Společně měly dobré předpoklady pro to, aby se to uskutečnilo: před sebou volné léto, každá své našetřené peníze a jedna z nich kontakt na člověka, který by jim mohl prodat starý autobus.

Doporučeno
Šílený trip v Dubaji nás s kamarádkou vyšel na 4000 korun, v mrakodrapu jsme spaly zadarmo Šílený trip v Dubaji nás s kamarádkou vyšel na 4000 korun, v mrakodrapu jsme spaly zadarmo 1. března 2024 12:00

Autobus tedy koupily a následně strávily několik měsíců renovacemi. Bekah prý měla zkušenosti s opravami kolem domu (pomáhala s nimi svému otci), něco vykoumaly z videí na YouTube, s něčím jim pomohli rodiče.

S cílem opravit autobus co nejdříve se potkávaly každý víkend.

V polovině června 2021 opravy dokončily.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený The Bam Bus (@fine__crew)

Autobus získal název BAM: jedná se o počáteční písmena jejich křestních jmen (Bekah, Abi a Morgan). Následně natankovaly benzín a vyrazily směr Sawtooth Mountains v Idahu, poté do Jacksonu ve státě Wyoming a národního parku Grand Teton. Jejich plán byl značně idylický: objížděly západ Spojených států, hikovaly, trávily čas v přírodě.

Skupina cestovala v autobuse ještě o dva roky později. Větší změna ohledně společné budoucnosti přišla až v říjnu 2023.

A co bude dál?

Na Instagramu se svých sledujících trio ptalo, jaké předpoklady nebo předsudky o nich mají. Někdo jim odepsal, že předpokládá, že „jsou podivně vděčné týpkovi, který je propojil“. Na to jedna z trojice odpověděla: „To je pravda. Celé bych to udělala znovu proto, abych tyhle holky potkala.“

Život na cestě se vyznačuje mnohým (svobodou, nadšením, obavami, náročností, kompromisy), ovšem statika a nehybnost k výčtu rozhodně nepatří.

Proto se nakonec i jejich cesty rozutekly různými směry.

Od života v autobuse se nejdříve odpojila Abi Roberts, Bekah King poté strávila dobu na Islandu a Morgan Tabor cestovala sama.

V září 2023 pak Bekah a Morgan vydaly instagramové video, ve kterém oznamují „začátek konce“.

„Lidé se nás vždy ptali, kdy naše dobrodružství skončí. Kdy skončí ‚život v autobuse‘. Vždycky jsme říkaly, že obě budeme vědět, až ten čas přijde,“ zní hlas Morgan z obrazovky.

Ten čas přišel nyní. I poslední z nich, Morgan, nakonec zavedl život mimo obydlí čtyř stěn autobusu.

Jak ovšem zní z videa: „Tohle není konec. Je tady celý svět k objevování a prožívání. Je načase, abychom se pustily do něčeho nového. Je to teprve začátek.“

Domů
Sdílet
Diskuse