Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. listopadu 2023 6:00
Čas čtení 12:54
Lucie Kotvalová

Chci výrazně jiné množství sexu než můj protějšek. Co s tím?

Chci výrazně jiné množství sexu než můj protějšek. Co s tím?
Zdroj: Midjourney/Radim Šlechta
REFRESHER SEX SEXUALITA SEXUÁLNÍ POMŮCKY
Uložit Uložené

Odlišná míra sexuálního libida je přirozená, běžná a normální. Může ovšem způsobit značné vztahové obtíže. Jaké máme možnosti?

„Bylo to frustrující pro obě strany, vyvolávalo to stres – oba jsme měli pocit, že protějšek není spokojený nebo nedělá dost pro to, aby byl spokojený ten druhý,“ svěřuje Refresheru pětadvacetiletá Sára.


Její dlouhodobý vztah se totiž vyznačoval neshodou ohledně kýžené frekvence sexuálních aktivit – sexu chtěla výrazně více než její partner.


„Cítila jsem se odmítána a měla jsem pocit, že mu připadám méně přitažlivá, i když jsem racionálně věděla, že nejde o odmítnutí či přitažlivost. Asi se tam ale do jisté míry promítl stereotyp, že kluci to ‚přece chtějí vždycky‘, a pokud ne, tak jako holka něco musím dělat špatně. Partner se zase cítil nedostatečný, měl pocit, že ‚neplní svoji partnerskou povinnost‘ – i když si zase moc dobře uvědomoval, že žádnou povinnost nemá,“ popisuje. 

Individuální bytosti

Libido je pojem označující sexuální touhu, tedy touhu po aktivitách sexuálního typu. Pojem nahrazují také spojení „sexuální apetit“ či „sexuální energie“.


Rozdílná míra sexuálního libida je téma, které (dlouhodobě nebo v určité vztahové či životní fázi) řeší naprostá většina lidí ve vztazích, a to v jakékoliv jejich podobě. Čím to?

Domů
Sdílet
Diskuse