Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2023 16:35
Čas čtení 1:01
Adéla Ježková

Režisér chválené marvelovky se stal osobností roku podle PETA. Všechny nadchla jeho láska ke zvířatům

Režisér chválené marvelovky se stal osobností roku podle PETA. Všechny nadchla jeho láska ke zvířatům
Zdroj: WikimediaCommons/volně k užití
NEWS FILM FILMOVÉ OSOBNOSTI OCHRANA ZVÍŘAT ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Organizace na ochranu práv zvířat vybrala svou osobnost roku.

Stal se jí americký režisér, scenárista, producent a herec James Gunn, který stojí například za filmovými trháky Strážci Galaxie nebo Sebevražedný oddíl.

Organizace PETA mimo jiné ocenila, že ve svých filmech využívá CGI zvířata, tedy zvířata vytvořená počítačem, jako je například postava mývala jménem Rocket ve filmu Strážci Galaxie. Informuje o tom server Hollywood Reporter.

Doporučeno
Žena na TikToku kritizovala bundu značky The North Face. Epická reakce firmy tě pobaví Žena na TikToku kritizovala bundu značky The North Face. Epická reakce firmy tě pobaví 8. prosince 2023 9:56

PETA vyzdvihuje také to, že Gunn „využívá svůj talent pro filmové vyprávění k odhalení mučení, kterému jsou zvířata vystavena v laboratořích“.

Skutečný ochránce zvířat

„Vyprávěním příběhu milionů zranitelných zvířat zneužívaných při pokusech se James Gunn projevil jako skutečný ochránce zvířat,“ uvedla prezidentka organizace PETA Ingrid Newkirk. A dodala: „PETA je potěšena, že ho může vyznamenat za to, že podporuje přesně to, co svět potřebuje: empatii ke všem živým bytostem.“

James Gunn podporuje přesně to, co svět potřebuje: empatii ke všem živým bytostem.

Gunn rovněž podporuje adopci zvířat z útulku místo jejich koupě. V květnu 2022 adoptoval svého psa Ozua, o čemž informoval na instagramu. „Před necelými dvěma měsíci se Ozu, poté co strávil celý život venku v hordě 50 psů, přede mnou schovával, nenechal na sebe sáhnout a nechtěl přede mnou jíst, pít ani čůrat,“ napsal tehdy Gunn.

Lidé za etické zacházení se zvířaty (People for the Ethical Treatment of Animals, PETA) je americká nezisková organizace za práva zvířat se sídlem ve Virginii, která má celosvětově více než devět milionů členů a členek. Každoročně tato organizace vybírá osobnost roku, která se zasloužila o prosazování práv zvířat. V minulosti se jimi stali například James Cromwell, Billie Eilish, Joaquin Phoenix, papež František nebo Oprah Winfrey.

Domů
Sdílet
Diskuse