Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. prosince 2023 12:48
Čas čtení 0:53
Ondřej Mrázek

VIDEO: „Kde jsou moje prachy?“ Floridský Joker z traileru na GTA 6 poslal poslední varování

VIDEO: „Kde jsou moje prachy?“ Floridský Joker z traileru na GTA 6 poslal poslední varování
Zdroj: Rockstar Games
TECH GTA VI
Uložit Uložené

Lawrence Sullivan, známý jako floridský Joker, už požaduje za využití své podoby ve hře Grand Theft Auto VI pět milionů dolarů.

„GTA, GTA… musíme si promluvit.“ Těmito slovy začal bývalý trestanec Lawrence Sullivan, přezdívaný jako Joker z Floridy, svůj nejnovější tiktokový příspěvek, ve kterém opět oslovuje herní studio Rockstar Games a jeho mateřskou společnost Take-Two, aby mu vyplatily kompenzaci za využití jeho podoby v nadcházejícím dílu slavné série Grand Theft Auto.

Sullivan se ihned po vydání traileru, který mezitím trhnul všechny možné rekordy sledovanosti, dožadoval odškodnění ve výši dvou milionů dolarů (zhruba 44,6 milionu korun), jak ale sám přiznává, tvůrci hry jej doposud ignorovali.

V nejnovějším videu tak varuje, že se jedná o poslední varování. Lidé jej údajně obtěžují na letištích, na ulici, v obchodech, všichni jej oslovují jako „GTA Jokera“ a on chce své peníze. Pokud je, nebo alespoň odpověď neobdrží do 11. ledna – dne jeho narozenin –, požene celou záležitost před soud.

Doporučeno
Osmnáctiletého hackera, který ukradl videa z GTA VI, poslal soud do léčebny Osmnáctiletého hackera, který ukradl videa z GTA VI, poslal soud do léčebny 23. prosince 2023 15:00

Mnozí lidé na sociálních sítích každopádně připomínají, že Rockstar už byl v minulosti za využití něčí „podoby“ několikrát žalován, například herečkou Lindsay Lohan aka „GTA selfie girl“, společnost se ale před soudem pokaždé obhájila a nejinak tomu bude podle řady expertů i v případě, že ji zažaluje Sullivan. Ten nicméně tvrdí, že se svými právníky buduje případ, který se od Lohan významně liší, a Rockstar by mu tak radši měl zaplatit dobrovolně.

Domů
Sdílet
Diskuse