V žebříčku nejhůře hodnocených jídel na světě se umístila i česká polévka.
Na gastronomickém serveru Taste Atlas přibyl další žebříček. Tentokrát je to 100 nejhůře hodnocených jídel na světě.
Na 68. místě se umístilo Česko s tradiční rybí polévkou. Tu můžeš znát jako jedno z jídel na štědrovečerní tabuli. Variací, jak polévku připravit, je hned několik. Základem je kvalitní rybí vývar z hlavy, kostí, vnitřností a kořenová zelenina. Dochucuje se potom kořením, jako je muškátový oříšek nebo bobkový list. Někteří do polévky přidávají i bílé víno, smetanu nebo mlíčí z kapra.
Která jídla se umístila v žebříčku nejhorších jídel na světě vůbec nejvýš?
7. místo
Pizzu Calskrove vymysleli v restauraci Tre Kronor ve švédském městě Skellefteå. Skládá se z pizza kapsy, která je naplněna hamburgerem a hranolkami. Aby toho nebylo málo, v Calskrove jsou různé dresinky a zálivky. Původně byla tahle kalorická pecka vymyšlena pro ty, kteří se po noci plné alkoholu nemohli rozhodnout, jestli si dát pizzu, nebo hamburger.
6. místo
Chapelele je chilský chléb, který pochází z ostrova Chiloé. Tento pokrm se připravuje jen ze dvou ingrediencí – mouky a brambor. Tradičně se vaří v páře v curanto – díře v zemi, která se používá na přípravu jídla. Chapelele může být smažené, připravené na pánvi nebo upečené v troubě. Jíst se může samostatně nebo jako příloha k hlavním jídlům.
5. místo
Sklandrausis jsou litevské pálivé koláčky. Těsto se vyrábí z nekvašené žitné mouky a tvaruje do placatých koleček. Následně se přehnou okraje nahoru tak, aby vytvarovaly košíček. Náplň se skládá z navrstvených brambor a mrkve, vše se potře krémem a posype skořicí nebo kmínem. Sklanadarius se podávají studené s mlékem nebo čajem.