Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
26. ledna 2024 v 13:05
Čas čtení 1:52
Veronika Ábelová

Nejhůře hodnocená jídla na světě: Umístila se i tradiční česká polévka

Nejhůře hodnocená jídla na světě: Umístila se i tradiční česká polévka
Zdroj: Flickr/ Michal Sänger/ volně k užití
GASTRO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

V žebříčku nejhůře hodnocených jídel na světě se umístila i česká polévka.

Na gastronomickém serveru Taste Atlas přibyl další žebříček. Tentokrát je to 100 nejhůře hodnocených jídel na světě.

Na 68. místě se umístilo Česko s tradiční rybí polévkou. Tu můžeš znát jako jedno z jídel na štědrovečerní tabuli. Variací, jak polévku připravit, je hned několik. Základem je kvalitní rybí vývar z hlavy, kostí, vnitřností a kořenová zelenina. Dochucuje se potom kořením, jako je muškátový oříšek nebo bobkový list. Někteří do polévky přidávají i bílé víno, smetanu nebo mlíčí z kapra.

rybí polévka
Zdroj: Flickr/ Michal Sänger/ volně k užití

Která jídla se umístila v žebříčku nejhorších jídel na světě vůbec nejvýš?

7. místo 

Pizzu Calskrove vymysleli v restauraci Tre Kronor ve švédském městě Skellefteå. Skládá se z pizza kapsy, která je naplněna hamburgerem a hranolkami. Aby toho nebylo málo, v Calskrove jsou různé dresinky a zálivky. Původně byla tahle kalorická pecka vymyšlena pro ty, kteří se po noci plné alkoholu nemohli rozhodnout, jestli si dát pizzu, nebo hamburger.

6. místo

Chapelele je chilský chléb, který pochází z ostrova Chiloé. Tento pokrm se připravuje jen ze dvou ingrediencí – mouky a brambor. Tradičně se vaří v páře v curanto – díře v zemi, která se používá na přípravu jídla. Chapelele může být smažené, připravené na pánvi nebo upečené v troubě. Jíst se může samostatně nebo jako příloha k hlavním jídlům.

chapalele
Zdroj: Flickr/ Daniela Riquelme/ volně k užití

5. místo

Sklandrausis jsou litevské pálivé koláčky. Těsto se vyrábí z nekvašené žitné mouky a tvaruje do placatých koleček. Následně se přehnou okraje nahoru tak, aby vytvarovaly košíček. Náplň se skládá z navrstvených brambor a mrkve, vše se potře krémem a posype skořicí nebo kmínem. Sklanadarius se podávají studené s mlékem nebo čajem.

sklandrausis
Zdroj: Flickr/ Liga Eglite/ volně k užití
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse