Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2024 7:45
Čas čtení 0:49
Karolína Uličná

Nový iOS 18 bude revoluční: Siri má vylepšit umělá inteligence. Jaké nové funkce nás čekají?

Nový iOS 18 bude revoluční: Siri má vylepšit umělá inteligence. Jaké nové funkce nás čekají?
Zdroj: Twitter/@LeaksApplePro, Unsplash/Omid Armin
TECH MODERNÍ TECHNOLOGIE
Uložit Uložené

Jedná se o doposud největší update v historii iPhonů.

Technologický gigant Apple chystá revoluci v operačním systému pro iPhony a iPady. Na trh přinese novou aktualizaci iOS 18, která se bude týkat především nástupu umělé inteligence. Ta do systému přinese dosud nevídané možnosti, píše Techbox. Apple však zatím neposkytl mnoho podrobností.

Operační systém iOS 18 přinese aktualizovanou verzi hlasové asistentky Siri, která bude využívat nejnovější pokroky v oblasti umělé inteligence (například generování textu ve zprávách nebo poznámkách). Nový systém by také mohl přinést větší jazykové modely AI pro přirozenější konverzaci, uvádí The Indian Express.

siri iphone
Zdroj: Unsplash/Omid Armin


Očekává se také přidání nových funkcí pro Apple Music a Zprávy. Kromě toho Apple Music získá automaticky generované playlisty, které Spotify zavedlo v loňském roce, uvádí Techcrunch.

Apple se také snaží integrovat umělou inteligenci do vývojových nástrojů, jako je Xcode, aby vývojáři mohli rychleji psát nové aplikace. Jak uvedl MacRumors, nejpraktičtější a velmi žádanou vymožeností bude jednoznačně podpora RSC (Rich Communication Services). Tento standard přinesl GSM (Global System for Mobile Communications vyvinutý Evropským institutem pro telekomunikační standardy). Konkurenční Android tento systém používá již déle.

Doporučeno
Lidé stáli u Masaryčky 100 metrů dlouhou frontu na otevření nového obchodu DJI. Podívej se, jak vypadá Lidé stáli u Masaryčky 100 metrů dlouhou frontu na otevření nového obchodu DJI. Podívej se, jak vypadá 9. dubna 2024 12:00

Tato novinka může pomoci zlepšit komunikaci mezi Apple a Android smartphony. Měla by přinést obrázky a videa ve vyšším rozlišení, posílání hlasových zpráv nebo SMS přes Wi-Fi.

Iphone 15
Zdroj: Unsplash/Amanz
Domů
Sdílet
Diskuse