Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2024 10:00
Čas čtení 9:38
Barbora Volfová

Zkusila jsem týden vyžít se stovkou na den: Objevila jsem cenové trháky a zjistila, že i levné jídlo může chutnat skvěle

Zkusila jsem týden vyžít se stovkou na den: Objevila jsem cenové trháky a zjistila, že i levné jídlo může chutnat skvěle
Zdroj: Refresher/ Barbora Volfová
GASTRO ČESKO FINANCE GASTRONOMIE RECEPTY VEGANSKÉ RECEPTY
Uložit Uložené

Připravila jsem si pro tebe budget jídelníček na týden, který tě vyjde na sedm stovek. V článku najdeš recepty i tipy na to, jak ušetřit a neplýtvat jídlem.

Zkusit vyžít se sedmi stovkami na týden, a ještě si pochutnat? Výzvu jsem přijala a po týdnu se ukázalo, že i s nižším rozpočtem člověk dokáže vykouzlit vyvážený pokrm, který navíc skvěle chutná. Jen je potřeba nakupovat chytře a vařit ze základních surovin. Neustálé zdražování potravin v obchodních řetězcích mi můj plán trochu zkomplikovalo. Nákup, který jsem ne tak dávno pořídila za sedm stovek, stojí nyní i přes tisíc korun.

V článku se dozvíš, co všechno se mi podařilo nakoupit a co se naopak do budgetu nevešlo. Pokud se i tobě občas nesmyslně prodraží nákup, najdeš tu tipy, jak ušetřit a zároveň se vyhnout plýtvání jídlem. Ke každému dni v týdnu přidávám jídelníček s jednoduchými recepty a fotkou pro inspiraci.  

Jsem si vědoma toho, že pro někoho budget sedm set korun na týden není žádná jednorázová výzva, ale realita. Proto mé osobní postřehy ber s rezervou. Každý pracujeme s jiným rozpočtem a věřím, že uvedené tipy mohou být nápomocné pro všechny. 

Jídlo je život

Jako gastroredaktorka jsem zvyklá jíst hodně jídla. Někdo jí, aby žil. Já žiju, abych jedla. Ráda ochutnávám nové pochoutky jak v obchodech s potravinami, tak i v restauracích. Sleduji nejnovější trendy ze světa kulinařiny. Když mám na něco chuť, tak si to dopřeji. Jídlo mi zkrátka dělá radost. Čas od času si objednám „chálku“ přes dovážkovou službu, když nemám čas ani sílu něco připravovat. Před výplatou mi zase lednička zeje prázdnotou. Miluju vaření, ale nejsem zvyklá vařit tři teplé chody denně. 

Doporučeno
„Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují 25. dubna 2024 15:00

Abych se do rozpočtu vešla, je jasné, že se musím vzdát dovážkových večeří, poledních meníček v restauraci a půlnočních nájezdů do večerky, když mě chytne mlsná. Stanovila jsem si tedy následující cíle. Vařit:

  • rozmanitě,
  • levně,
  • zdravě,
  • chutně,
  • časově nenáročná jídla, která zvládne každý,
  • beze zbytků.
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 153395 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Tipy na levné a chutné pecky jako chilli con carne, guláš z hlívy ústřičné či jablečný crumble.
  • Tipy na to, jak ušetřit a zároveň se vyhnout plýtvání jídlem.
  • Na jaké akce jsem narazila v obchodním řetězci Lidl.
  • Čím mě naopak Lidl zklamal.
  • Jak vypadal můj levný jídelníček na týden.
Domů
Sdílet
Diskuse