Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti ASSA ABLOY.
29. února 2024 15:04
Čas čtení 1:40
Sponzorovaný obsah

Nastolte ve firmě pořádek a přehled. Prvním krokem bude integrace elektronického přístupového systému

Nastolte ve firmě pořádek a přehled. Prvním krokem bude integrace elektronického přístupového systému
Zdroj: Assa Abloy
ZAJÍMAVOSTI BEZPEČNOST
Uložit Uložené

Přístupové systémy neexistují jen pro váš pohodlnější vstup do budovy. Jejich hlavní podstata je hlubší: bude to pro vás, majitele firmy či správce budovy, klíčový systém pro zajišťování bezpečnosti i odhalování nekalých činností.

Takový přístupový systém už dnes není výsadou luxusních budov bohatých nadnárodních korporátů. Stále více správců nemovitostí a developerů využívá elektronickou kontrolu přístupu i pro rezidenční nebo komerční nemovitosti. Nebude to ideální řešení i pro vás?

Pokud nějaká oblast urazila za poslední dobu dlouhou cestu, budou to kromě umělé inteligence také přístupové systémy – ať už ve funkčnosti a míře zabezpečení, nebo v rozšíření do všemožných typů budov. V dnešní době je tak robustní systém kontroly přístupu jednou z nejdůležitějších věcí pro zajištění bezpečnosti budovy ve všech smyslech slova. Výkonný software i pečlivě sestavený hardware dávají dohromady přístupový systém, se kterým můžete sledovat, kdo a kdy prochází dveřmi, nechat si zaznamenávat evidenci vstupů a výstupů do vašich prostor a mnoho dalšího.

Co je systém kontroly přístupu a proč je důležitý?

„Při každém narušení bezpečnosti dat je kontrola přístupu jednou z prvních zkoumaných zásad,“ říká Ted Wagner, ředitel CISO ve společnosti SAP National Security Services. Řízení přístupu zahrnuje správu přístupu do celého areálu organizace nebo do jakékoli konkrétní oblasti v něm. Můžete tak s ním omezit určitým osobám přístup do konkrétních místností a zabránit tak krádežím či úniku informací. 

Doporučeno
Co dělá TikTok pro to, aby ho v Česku nezakázali? Zeptali jsme se zástupců firmy Co dělá TikTok pro to, aby ho v Česku nezakázali? Zeptali jsme se zástupců firmy 27. dubna 2023 13:00

Systém kontroly fyzického přístupu je nezbytnou součástí každého zabezpečovacího systému, ať už se jedná o kancelářskou budovu, laboratoř, sklad, nebo maloobchodní prodejnu.

Jaký přístupový systém je nejlepší?

Ze všeho nejdříve je nutno říct, že ne všechny systémy řízení přístupu jsou si rovny. Jsou sice konstruovány pro stejný účel, ale každý systém má odlišnou úroveň zásad přístupu a omezení. Požadavky na systém budou záviset na hodnotě majetku a potřebě jeho zabezpečení.

Ten nejlepší systém kontroly přístupu tedy závisí na vašich konkrétních potřebách a požadavcích. Zvažte faktory, jako je velikost prostoru, počet vstupních bodů, požadovaná úroveň zabezpečení, možnosti integrace a rozpočet, a určete ten nejlepší systém pro vaši situaci.

Assa Abloy, přístupové systémy
Zdroj: Assa Abloy

Součásti elektronických systémů kontroly přístupu:

  • Přístupová karta, žeton, pin kód nebo třeba otisk prstu. Zkrátka určitá forma identifikace, kterou může oprávněný uživatel / váš zaměstnanec použít ke vstupu do budovy.
  • Čtečka. Zaměstnanci / majitelé přístupové karty ověří svou totožnost zadáním pověření do čtečky pověření. Čtečka odešle tyto údaje do ústředny kontroly přístupu k porovnání.
  • Panel kontroly přístupu. Panel kontroly přístupu je mozkem celého systému. Je to v podstatě počítač, který uchovává databázi pověření a ověřuje údaje přijaté ze čtečky.
  • Elektronický zámek dveří. Elektronický zámek se zapíná a vypíná ve směru elektrického proudu. Elektronický zámek dveří se odemkne poté, co ústředna úspěšně ověří pověření.

Jen samotná společnost ASSA ABLOY nabízí šest elektronických přístupových systémů – proto je jisté, že si ten svůj rozhodně vyberete. Nevíte, jak na to? Nechte si poradit.

Domů
Sdílet
Diskuse