Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
24. února 2024 13:00
Čas čtení 1:03
Karolína Fejtová

Víme, kdy vyjde očekávaný seriál o Harrym Potterovi. Podílí se na něm i J. K. Rowling

Víme, kdy vyjde očekávaný seriál o Harrym Potterovi. Podílí se na něm i J. K. Rowling
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER WARNER BROS.
Uložit Uložené

Poslední film inspirovaný knižní sérií Harry Potter vyšel před více než deseti lety. Warner Bros. společně se streamovací službou Max chystá seriál, na kterém se bude podílet i autorka knih J. K. Rowling.

První díl televizní série o Harrym Potterovi by se měl na Max objevit v roce 2026, uvedl generální ředitel společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav na pátečním hovoru k výsledkům společnosti za čtvrté čtvrtletí. Informaci přinesl web Variety.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš mužské postavy z legendárních českých seriálů? KVÍZ: Poznáš mužské postavy z legendárních českých seriálů? 24. února 2024 8:00

Očekává se, že seriál bude mít sedm sezón, které budou adaptovat každou knihu ze série J. K. Rowling. Pro stanici Max seriál produkuje Warner Bros. TV. „Vedeme rozhovory s řadou různých scenáristů, abychom zjistili, kdo pro nás bude osobou, která tuto franšízu povede,“ cituje web Variety Channing Dungey, předsedkyni Warner Bros. TV. Dle ní musí být nejdříve zajištěna produkce seriálu, než se začne s obsazováním herců. „Záludná je část prvních dvou knih, kde je dětem kolem 11 nebo 12 let,“ pokračovala.

Setkání s Rowling

Zaslav uvedl, že byl před několika týdny v Londýně s Dungey a šéfem kontentu HBO a Max Caseym Bloysem, aby se kvůli seriálu společně setkali s autorkou J. K. Rowling. „Strávili jsme s J. K. a jejím týmem opravdu hodně času. Obě strany jsou nadšené z toho, že sérii znovu oživujeme. Nemůžeme se dočkat, až se s fanoušky po celém světě podělíme o desítky nových příběhů v seriálu na stanici Max,“ cituje Variety telefonát se Zaslavem.

Rowling, která v posledních letech učinila kontroverzní prohlášení o trans osobách, loni reagovala na fanoušky Harryho Pottera, kteří prý kvůli její účasti hodlají televizní adaptaci na platformě Max bojkotovat. „Aktivisté se snaží zorganizovat další bojkot mé práce, tentokrát televizního seriálu Harry Potter. A protože platí, že kdo je předem připraven, je lépe vyzbrojen, učinila jsem preventivní opatření a uložila jsem velkou zásobu šampaňského,“ napsala Rowling na platformu X.

Domů
Sdílet
Diskuse