Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Vybrali jsme 10 nejhezčích malých měst na světě: Takovou romantiku jsi ještě nezažil*a

6. Esperance, Austrálie

Městečko v Západní Austrálii je obklopeno rozsáhlými plážemi s jemným pískem, které přitahují plavce a surfaře z celého okolí. V zálivu Lucky Bay se budeš o místo dělit s přátelskými klokany, zatímco v národním parku Cap le Grand se blízko pobřeží objevují delfíni a tuleni. Kousek od břehu také proplouvají velryby.

5. Alberobello, Itálie

Alberobello v italské Apulii je další malebné město zapsané do dědictví UNESCO. Městečko je známé svými rozkošnými domy trulli, které jsou postaveny z vápence a mají kuželovité kamenné střechy. Zejména tyto domy lemují uličky čtvrti Rione Monti, které jsou pokryté popínavými rostlinami a barevnými květinami. V domcích se můžeš ubytovat nebo si atmosféru vychutnat v některé z kaváren.

5. Alberobello, Itálie.
5. Alberobello, Itálie. Zdroj: Wiki Commons/ Marcok/ volně k užití

4. Carmel-by-the-Sea, USA

Pohádkové a plážové městečko, to je Carmel-by-the-Sea na malebném kalifornském poloostrově Monterey. Ulice lemují domy připomínající Anglii, kde si můžete dát například odpolední čaj. Navíc má Carmel-by-the-Sea ještě rozsáhlé pláže u Tichého oceánu. Ve městě po návratu z pláže najdete vinařskou stezku nebo nejlepší kalifornské restaurace.

4. Carmel-by-the-Sea, USA.
4. Carmel-by-the-Sea, USA. Zdroj: Flickr/ Brando/ volně k užití
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse