Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2024 8:00
Čas čtení 3:14
Lukáš Čelka

Ukrajinskou dívku vychovali psi: Když Oksanu našli, neuměla mluvit, jen štěkat. Chodila po čtyřech a jedla odpadky

Ukrajinskou dívku vychovali psi: Když Oksanu našli, neuměla mluvit, jen štěkat. Chodila po čtyřech a jedla odpadky
ZAJÍMAVOSTI HISTORIE
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Malá holčička, kterou odvrhli rodiče, přespávala pět let v boudě se psem. Za tuto dobu se stala plnohodnotným členem smečky místních zatoulaných psů, od kterých se naučila, jak přežít na syrovém mase a zbytcích jídla.

Ne nadarmo se říká, že pes je nejlepší přítel člověka. Když pouze tříletou Ukrajinku Oksanu Malajovou zavrhli vlastní rodiče, pod svá ochranná křídla ji vzala smečka divokých psů. Neuvěřitelných pět let s nimi trávila každý den, učila se jejich řeči a kopírovala psí chování.

V době, kdy Oksanu objevili zástupci příslušných úřadů, jim nepřipomínala zanedbané děvče, ale spíše malého psa. Vůbec totiž nerozuměla lidské řeči, dokázala jen štěkat a vrčet. Jako pes chodila po čtyřech, olizovala se a jedla syrové maso či zbytky potravin, které vyhrabala z odpadkových košů.

Oksana byla plnohodnotným členem smečky. Vnímali to tak i psi, kteří nechtěli dovolit policistům a sociálním pracovníkům, aby od nich dívku odnesli. Agresivně na ně štěkali, aby dali najevo, že jsou připraveni k útoku. Policisté tak museli psy odlákat jídlem, jinak by je k dívce nepustili.

Ještě předtím, než se společně podíváme na životní příběh ukrajinského divokého dítěte Oksany Malajové, který vyráží dech, bychom ti rádi připomněli, že tvořit kvalitní obsah můžeme jen díky našim předplatitelům. Proto pokud se ti naše články líbí, podpořit nás můžeš vstupem do klubu Refresher+.

Útočiště v psí boudě

Oksana Oleksandrivna Malajová se narodila 4. listopadu 1983 ve vesničce Nova Blahoviščenka na jihu Ukrajiny. Od útlého dětství se musela potýkat s chudobou a nedbalostí rodičů, kteří ji zanedbávali kvůli svým problémům s alkoholem, píše The Sun.

Doporučeno
Dívka 10 let falšovala vysvědčení. Když to její rodiče zjistili, dala je zabít Dívka 10 let falšovala vysvědčení. Když to její rodiče zjistili, dala je zabít 20. dubna 2024 13:00

„Máma měla příliš mnoho dětí. Neměli jsme dostatek postelí, a tak jsem se uložila v psí boudě,“ řekla později Oksana v dokumentárním seriálu 60 Minutes Australia.

Během jedné mrazivé noci, když byly Oksaně tři roky, na ni rodiče zapomněli a zamkli ji před domem. Malá dívka zalezla ve snaze zachránit se před chladem do psí boudy rodinného psa, štěňátka jménem Nadia. Přestože to zní neuvěřitelně, přespávala v ní dalších pět let. Rodičům tedy očividně nechyběla.

oxana pes dievča
Zdroj: Youtube/@60 Minutes Australia

Dívky se nakonec ujala smečka místních zatoulaných psů, od kterých se naučila, jak přežít na syrovém mase a zbytcích jídla. Jak čas plynul, Oksana úplně zapomněla mluvit lidskou řečí, už jen štěkala a vrčela jako ostatní psi ze smečky.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 156538 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jak Oksana vzpomíná na časy, kdy žila se smečkou psů.
  • Zda si Oksana po speciálních terapiích dokázala osvojit chování přirozené pro člověka.
  • Co je s Oksanou v současnosti.
Domů
Sdílet
Diskuse