Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. dubna 2024 16:47
Čas čtení 2:09
Veronika Ábelová

Tohle je top 10 písniček z Disney pohádek. Souhlasíš s výběrem?

Tohle je top 10 písniček z Disney pohádek. Souhlasíš s výběrem?
Zdroj: Disney
HUDBA DISNEY FILM FILMOVÁ HUDBA
Uložit Uložené

Disney pohádky milují děti i dospělí. A my ti přinášíme těch deset nejlepších písniček z Disney pohádek, které byly kdy vypuštěny do světa!

Žebříček sestavil magazín TimeOut, který mezi nejlepší pohádkové songy zahrnul zlaté oldies i nejnovější znělky. Ve výběru toho nejlepšího se objevily veselé i smutné melodie. Pojď s námi zavzpomínat a podívej se na těch deset nejlepších Disney písniček, které kdy byly vytvořeny! Souhlasíš s výběrem, nebo bys měl*a jiné favority? 

10. The Bare Necessities (Kniha džunglí)

Pohodová písnička medvěda Balúa, který malého Mauglího učí, jak žít svobodný život. A začíná tím, že se nedrží starostí a svárů. Je to zkrátka příjemný poslech.

9. Hakuna Matata (Lví král)

Pohádka o tom, jak se z malého lvíčete stává lví král, který ale musí čelit různým překážkám. V písni Hakuna Matata z roku 1994 se potká malý Simba s dvojicí Timonem a Pumbou, kteří ho chtějí naladit na bezstarostnou atmosféru. I když se to Simbovi ze začátku nezdá, na konci už tenhle chytlavý song zpívají všichni společně.

8. Let It Go (Ledové království)

Tahle balada neminula snad nikoho. Ledová královna Elsa se rozhodne své schopnosti konečně přestat skrývat a být tím, kým doopravdy je. Písničku nazpívala Idina Menzel.

7. I Won’t Say I’m In Love (Herkules)

Pohádka Herkules vypráví o Herkulovi, který je obdařen nadlidskou silou a chce svému otci Diovi dokázat, že se opět může stát bohem. V cestě mu ale stojí Hádes, který chce převzít vládu nad Olympem. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Milostnou píseň zpívá právě ona a musíš uznat, že je chytlavá.

6. Everybody Wants to Be a Cat (Aristokočky)

Mezi ty starší pohádky se řadí Akristokočky z roku 1970. Příběh s pařížskou atmosférou vypráví o milionářce a její kočce Dámě, která má tři koťata Berlioze, Toulouse a Marii. Paní milionářka se jim rozhodla odkázat všechno své jmění. To se nelíbilo sluhovi Edgarovi, který má v plánu se koček zbavit. Kočky ale zachrání statečný kocour O'Malley. Jazzovou pozitivní písničku zpívá kocour Thomas O'Malley a kočky.

aristokočky, disney
Zdroj: Walt Disney Productions/ volně k užití
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse