Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
20. června 2024 v 14:52
Čas čtení 0:42
Veronika Ábelová

Tohle jsou nejpřátelštější země na světě. Česku těsně unikla top 10

Tohle jsou nejpřátelštější země na světě. Česku těsně unikla top 10
Zdroj: Public Domain Pictures / Ekaterina Vladinova/ volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ČESKO CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Společnost Remitly se rozhodla prozkoumat osobností rysy lidí po celém světě. Vyplynula z toho země, která je nejvíce přátelská k turistům a turistkám.

Globální studie se zabývala otázkami z dotazníku Big 5, který je považován za standardizovaný test osobnosti. Ten se soustředil hlavně na přívětivost respondentů a respondentek, kterou se projevuje přátelskost, laskavost a ochota. Cílem průzkumu bylo určit nejpřátelštější země na světě. Upozornil na něj magazín Forbes.

Doporučeno
Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá 18. června 2024 v 15:00

Jak průzkum ukázal, nejvíce přátelskou zemí se stala Jihoafrická republika. Nejenže mohou turisté a turistky spatřit safari nebo vraky starých lodí, ale také odpočívat na plážích se sklenkou vína. Pro ty aktivnější jsou atraktivním cílem vrcholky hor. Na druhém místě je Řecko, u kterého průzkum potvrdil pohostinnost vůči turistům. První trojici potom uzavřelo Chorvatsko.

Koukni, jak si v porovnání s ostatními zeměmi vedlo Česko: 

Nejvíce přátelské země pro turisty a turistky:

1. Jihoafrická republika
2. Řecko
3. Chorvatsko
4. Mexiko
5. Švédsko
6. Austrálie
7. Kanada
8. Německo
9. Estonsko
10. Belgie
11. Španělsko
12. Česko
13. Itálie
14. Japonsko
15. Spojené státy americké

V průzkumu zazněly otázky jako „Jak velký zájem o druhé cítíte?“ a „Staráte se rádi o to, aby se druzí cítili dobře?“. Skóre, kterého obyvatelé v jednotlivých zemích dosáhli, analytici převedli na „skóre přátelskosti“. Čím vyšší skóre získali, tím více byli považováni za přátelské.

Domů
Sdílet
Diskuse