Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2024 v 11:31
Čas čtení 1:06
Veronika Ábelová

Angela Merkel jako vyšetřovatelka vražd? Chystaný seriál ti ukáže političku, jak jsi ji ještě neviděl*a

Angela Merkel jako vyšetřovatelka vražd? Chystaný seriál ti ukáže političku, jak jsi ji ještě neviděl*a
Zdroj: RTL/ propagační materiál
FILMY A SERIÁLY KRIMI SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Jedna z nejznámějších političek vůbec dostane vlastní seriál. Místo její politiky nebo života bude vyprávět fiktivní příběh, ve kterém bývalá německá kancléřka v Itálii vyšetřuje vraždy.

Její podobu v novém seriálu z prostředí odlehlého italského městečka dokonale vystihla známá herečka Katharina Talbach. V německé televizní show se stylizovala do ikonického vzhledu Angely Merkel, která svou funkci kancléřky opustila v roce 2021. Miss Merkel zkoumá v seriálové komedii nevyřešené případy.

Doporučeno
Nicolas Cage si zahrál ve 120 filmech. Který by ti doporučil on sám? Nicolas Cage si zahrál ve 120 filmech. Který by ti doporučil on sám? 10. července 2024 v 13:13
Doporučeno
Hraj, než to zakážou! Tohle jsou příběhy cenzury ve hrách: v jedné střílíš koťátka, v další si vybíráš vzhled genitálií Hraj, než to zakážou! Tohle jsou příběhy cenzury ve hrách: v jedné střílíš koťátka, v další si vybíráš vzhled genitálií 8. července 2024 v 16:45
Doporučeno
VIDEO: Axel F a Crazy Frog jsou zpátky v novém klipu. Bude z toho zase hit? VIDEO: Axel F a Crazy Frog jsou zpátky v novém klipu. Bude z toho zase hit? 9. července 2024 v 10:26

Seriál se v jisté míře podobá Slečně Marplové Agathy Christie, akorát pluje na vtipnější vlně. Příběh začíná krátce poté, co Merkel odejde z funkce kancléřky. Život v důchodu je pro ni nuda, a tak se rozhodne vydat na cestu plnou nevyřešených zločinů do severní Itálie. V seriálu nosí saka, která byla pro bývalou kancléřku typickým znakem. Nebude chybět ani odmítavé vykulení očí, kterým je Merkel proslulá.

Novinku odvysílá hlavní italská televize Rai2 a už trailer na sociálních sítích vyvolal místy velice překvapené reakce. Ozvala se i aktivistka Amanda Knox, která byla obviněna z vraždy své spolubydlící Meredith Kercher a následně propuštěna. „Kde jsi byla, Angelo, když jsem tě potřebovala?“ napsala na X. Zatímco někteří bojují za to, aby se seriál vysílal i ve Spojeném království, britský historik Francis Young má jasno. Ten navrhl, aby se natočil nový kriminální seriál s bývalou britskou premiérkou Theresou May.

Série je inspirovaná stejnojmennou knihou Davida Safiera, kterou napsal po rozhovoru se svým agentem o budoucnosti Angely Merkel a jednom dílu detektiva Columba. Podle jeho slov byla bývalá kancléřka často podceňována, stejně jako výše zmíněná vyšetřovatelka od Agathy Christie. V seriálu ale budou pochopitelně i nějaké nepřesnosti. Zatímco ve skutečnosti má bývalá kancléřka strach ze psů, v seriálu vlastní malého mopsíka jménem Helmut.

Domů
Sdílet
Diskuse