Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
25. července 2024 v 10:31
Čas čtení 0:58
Ondřej Mrázek

Horor roku míří do českých kin. Nicolas Cage je v něm k nepoznání

Horor roku míří do českých kin. Nicolas Cage je v něm k nepoznání
Zdroj: Neon
FILMY A SERIÁLY FILMY 2024 HORORY NICOLAS CAGE
Uložit Uložené

Zahraniční kritici se shodují, snímek Longlegs je nejděsivějším hororem posledních let. A my už díky rychlému jednání ze strany českých distributorů víme, kdy dorazí do českých kin.

Film režiséra Oze Perkinse (syna legendárního herce z Psycho) je přirovnáván k takovým legendám jako Sedm nebo Mlčení jehňátek. Jedná se o krimi thriller s pořádnou dávkou okultismu a taky satanistických rituálů, ve kterém je FBI na stopě sériového vraha s tváří Nicolase Cage.

Doporučeno
Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? 26. července 2024 v 17:00
Doporučeno
RECENZE: Deadpool & Wolverine boří čtvrtou stěnu a berou diváka na výlet do multivesmíru. Musíš vyrazit do kina? RECENZE: Deadpool & Wolverine boří čtvrtou stěnu a berou diváka na výlet do multivesmíru. Musíš vyrazit do kina? 23. července 2024 v 23:59
Doporučeno
Trvá věčnost, než odpoví? Neustále žárlí? Je čas se rozejít? Napiš nám a my se zeptáme terapeutky, co s tím můžeš dělat Trvá věčnost, než odpoví? Neustále žárlí? Je čas se rozejít? Napiš nám a my se zeptáme terapeutky, co s tím můžeš dělat 24. července 2024 v 8:00

Příběh se odehrává ve dvou časových rovinách: v 90. letech pak a dvě dekády předtím, v éře tzv. satanské paniky, kterou mimo jiné podnítil Charles Manson svými krvavými zločiny. Hlavní postavou je agentka FBI Lee (Maika Monroe), která je napůl vyšetřovatelkou a napůl médiem schopným věci „cítit“ trochu jinak než ostatní. Snímek tak údajně udělá radost například i fanouškům herního Alana Wakea.

„Chci tu postavu vytvořit jako určitý druh pocty mé matce. Ne, že by byla satanistka,
ale její hlas, způsob, jakým se pohybovala, mne inspiroval,“ svěřil se během
jednoho z rozhovorů Nicolas Cage. Časopisu The Hollywood Reporter řekl, že
považoval za důležité, aby vrah Longlegs vůbec nevypadal jako on. I proto jej tak ve filmu dost možná vůbec nepoznáš, kterak na sobě má make-up, paruku a různé obličejové prostetiky.

Záběr na vraha z Longlegs, který nahání divákům hrůzu
Záběr na vraha z Longlegs, který nahání divákům hrůzu Zdroj: Neon

Film má na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes momentálně 86 % pozitivních hodnocení s průměrným skóre 7,3/10. „Celé je to temné a neúprosné, děj se odvíjí od rodinných tajemství a pout mezi rodiči a dětmi. Pro fanoušky hororu povinnost vidět,“ napsal jeden z kritiků.

Snímek nakonec přivede do českých kin distribuční společnost Continental Film. Premiéra byla stanovena na 22. srpna., těšit se na něj tak můžeš už za necelý měsíc.

Domů
Sdílet
Diskuse