Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
26. července 2024 v 17:00
Čas čtení 5:58
Ondřej Mrázek

Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU?

Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY
Uložit Uložené

Comic-Con 2024 klepe na dveře, Deadpool & Wolverine drtí kina a Marvel má jednu z posledních šancí, jak zvrátit nepříznivý vývoj celého MCU. Podaří se mu to? Pojď si přečíst, jak to vypadá s budoucností komiksových filmů.

Deadpool & Wolverine čerstvě přistál v kinech a soudě podle reakcí prvních diváků a divaček má Marvel na kontě po dlouhé době pořádný hit. Naši velice spokojenou recenzi si můžeš přečíst tady.

Filmy jako čtvrtý druhý Doctor Strange, čtvrtý Thor, Black Panther: Wakanda Forever, třetí Ant-Man nebo proklínané Marvels – od každého z nich se buď čekalo víc, nebo se jednalo rovnou o hotové propadáky. A to je pro studio, jež bylo zvyklé sekat jeden miliardový hit za druhým, samozřejmě problém.

Na následujících řádcích si v jednoduchosti popíšeme, jakým největším výzvám a proč nyní Marvel čelí, jak studiu může Deadpool & Wolverine pomoct, čím je pro něj tak zásadní poslední červencový víkend i proč ještě nemá Kevin Feige (CEO Marvel Studios, tzn. na rozdíl od Deadpoola opravdový Marvel Jesus, pozn. redakce) tak zcela vyhráno.

Pokud se ti článek bude líbit, neváhej a podpoř nás, abychom pro tebe v budoucnu mohli psát více podobných témat. Připoj se do našeho předplatitelského klubu Refresher+.

Doporučeno
Našel Marvel nové dno? Komiksový gigant se s posledním filmem pohřbívá zaživa Našel Marvel nové dno? Komiksový gigant se s posledním filmem pohřbívá zaživa 9. listopadu 2023 v 15:00
Doporučeno
RECENZE: Deadpool & Wolverine boří čtvrtou stěnu a berou diváka na výlet do multivesmíru. Musíš vyrazit do kina? RECENZE: Deadpool & Wolverine boří čtvrtou stěnu a berou diváka na výlet do multivesmíru. Musíš vyrazit do kina? 23. července 2024 v 23:59
Doporučeno
10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 8. ledna 2024 v 12:00

Na co Marvel naráží a jaké si bere poučení

Když se mluví o únavě komiksovými filmy, většinou je to vztahováno právě na všemocný Marvel. Nikdo nevyjde z kina z nového Batmana a neřekne si, že je unavený*á komiksovými filmy. Když si totiž tvůrci dají tu práci a pojmou svůj příspěvek do žánru maličko jinak, diváci a divačky na to pořád slyší a jsou ochotni to ocenit.

Marvel má však tu smůlu, že jeho předchozí tři fáze zakončené Avengers: Endgame byly do velké míry složené z filmů, které vypadaly, zněly a fungovaly vždy stejně. Jasné barvy, hláškující postavy, spousta humoru, propletený vesmír. Když tedy přišly marvelovské pokusy se odlišit, končilo to většinou nepochopením a frustrací. Nejlepším příkladem toho byly Eternals.

Eternals
Eternals Zdroj: Marvel Studios

Z toho plyne ponaučení, že si Marvel nemůže dovolit experimentovat a musí divákům dávat to, na co jsou zvyklí, respektive co dokonce vyžadují. Bohužel se to týká nejen jakéhosi stylu, ale i obsazování a vůbec výběru postav. Můžeme milionkrát upozorňovat na toxické prostředí internetu a jak online trollové, rasisti, misogynové a další v rámci svých kulturních válek strhávají veškerou pozornost na věci, které v konečném důsledku nejsou pro kvalitu samotných filmů vůbec zásadní, pro studio samotné je ale rozhodující, co přináší peníze, a co ne. A pokud film s ženskými hrdinkami jako Marvels v kinech propadne, v budoucnu zkrátka takových filmů vznikne méně.

Nejsou to ale pochopitelně jenom tyto věci. Starost Marvelu v současnosti dělají taky celé hrátky s multivesmírem, výběr hlavního záporáka nadcházejících Avengers filmů i nedostatek (nebo možná spíš neochota) kvalitních tvůrců, kteří by přišli a natočili pro studio zaručené bangery. Co se toho prvního týče, zde nemá Kevin Feige na výběr, multivesmír do komiksů odjakživa patřil a byť to části diváků leze krkem, protože mají pocit, že si musí před návštěvou kina udělat domácí úkol a naučit se komplikovanou historii desítek postav ze starých filmů, je momentálně celé MCU tak hluboko ponořené v alternativních realitách, že zkrátka a dobře nemá na vybranou a musí v nich pokračovat.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 25. 10. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu Refresher+ již od 125 Kč 0 Kč

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaké možnosti má Marvel se záporákem pro nové Avengers filmy?
  • Proč bude dalších několik filmů zklamáním?
  • Jak může Deadpool & Wolverine pomoct?
  • Proč je poslední červencový víkend tak důležitý pro budoucnost celého MCU?
  • Je Marvel z nejhoršího venku?
Dočti článek již od 125 Kč 0 Kč
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 164242 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Sleva 500 Kč při nákupu nad 1 250 Kč na lolipop.cz , Zľava 20 EUR pri nákupe nad 50 EUR na iSEXshop.sk nebo Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse