Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
14. června 2024 v 9:54
Čas čtení 1:05
Ondřej Mrázek

Nejproblémovější marvelovka přišla o dalšího režiséra. Jak těžké je natočit film o lovci upírů, diví se fanoušci

Nejproblémovější marvelovka přišla o dalšího režiséra. Jak těžké je natočit film o lovci upírů, diví se fanoušci
Zdroj: Bethesda Softworks
FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY
Uložit Uložené

Blade ztratil dalšího režiséra, scénář stále není hotový a hlavní hvězda začíná být netrpělivá.

Jak těžké je natočit film o tom, jak Mahershala Ali kosí upíry, zatímco u toho stříká krev na všechny strany? Zjevně velmi. Reboot komiksového Bladea, poprvé oznámený už v roce 2019, totiž opouští v pořadí již druhý režisér, zatímco scénář stále není hotový a hlavní hvězdě, oscarovému herci Alimu, dochází trpělivost.

Doporučeno
10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 8. ledna 2024 v 12:00

Po Bassamu Tariqovi teď čerstvě projekt opustil i Yann Demange, který byl kdysi předním kandidátem taky na režii pětadvacáté bondovky Není čas zemřít, jíž se nakonec ujal Cary Fukunaga. Na scénáři, který byl už několikrát přepsán a vylámali si na něm zuby minimálně čtyři scenáristé, v současnosti pracuje Eric Pearson, který často finalizuje scénáře k marvelovkám a naposledy například dělal chystaný reboot Fantastické čtyřky.

Mahershala Ali v roce 2019
Mahershala Ali v roce 2019 Zdroj: Getty Images

Přestože je pak Ali stále pod projektem podepsán, z více stran už se ozývá, že je herec znaven tím, jak dlouho proces trvá. V minulosti tak zvažoval odchod a není vyloučené, že nakonec snímek opustí. Herci je 50 let.

Studio si však podle všeho s problémy nedělá příliš velkou hlavu, upřednostňuje prý spíše to, aby byl film „udělán správně“ než rychle. Blade by měl fungovat jako rozjezd nové kapitoly MCU, která bude o něco temnější a povede k týmovce Midnight Sons. Původně pak měl mít film dobové zasazení, nakonec se však bude děj odehrávat v současnosti, aby se postava mohla integrovat do zbytku MCU rychleji.

Projekt má mít zároveň mládeži nepřístupný rating, tedy něco, čemu se doposud Marvel vyhýbal. Prvním takovým experimentem však bude letošní Deadpool & Wolverine a pak se nejspíš uvidí, jestli se Blade vydá stejnou cestou (což by vzhledem k povaze komiksové předlohy i starších adaptací s Wesleym Snipesem měl), nebo vznikne pokus o nějakou PG-13 formu.

Domů
Sdílet
Diskuse