Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2024 v 10:36
Čas čtení 0:39
Anna Vondráková

Česká olympijská kolekce dobývá svět. Prestižní magazín ji zařadil na třetí místo

Česká olympijská kolekce dobývá svět. Prestižní magazín ji zařadil na třetí místo
Zdroj: Český olympijský tým/propagační materiál
ČESKO JAN ČERNÝ LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2024 OLYMPIJSKÉ HRY PAŘÍŽ 2024
Uložit Uložené

Časopis Time zařadil českou olympijskou kolekci mezi tři vůbec nejpovedenější.

Modely české kolekce, kterou vytvářel Jan Černý, porazily i návrhy světových módních gigantů s mnohem větším rozpočtem a většími zdroji, pozadu zůstali například Ralph Lauren, který tvořil pro tým Spojených států, či Emporio Armani, který navrhoval pro Itálii.

Doporučeno
„Těším se před tisíce diváků. Anti-sex postele mi přijdou jako neúcta.“ Seznam se s kordistou Jakubem Jurkou „Těším se před tisíce diváků. Anti-sex postele mi přijdou jako neúcta.“ Seznam se s kordistou Jakubem Jurkou 2. srpna 2024 v 20:00

„Je spousta lidí, kteří ji milují, a spousta lidí, kteří ji nenávidí,“ podotkl Jan Černý v rozhovoru k článku, který jeho modely zařadil mezi tři nejlepší. „Je to takové typické české chování,“ žertoval. „My si moc nevěříme a potřebujeme, aby nám to někdo jiný schválil,“ dodal.

Narážel na to, že poté co česká kolekce začala být hojně obdivována na sociálních sítích, i část české společnosti změnila názor.

„Jejich uniformy se vyznačují designem, který se vymyká typickým sportovním oděvům díky módnějším prvkům a výraznému řemeslnému zpracování,“ uvádí časopise Time v komentáři k těm nejhezčím letošním kolekcím. Kromě té české patří podle nich na přední příčky i uniformy z Mongolska a Haiti.

Doporučeno
KVÍZ: Kolik medailí mají Ledecká, Sáblíková nebo Šebrle? Otestuj svoje znalosti českých olympijských úspěchů KVÍZ: Kolik medailí mají Ledecká, Sáblíková nebo Šebrle? Otestuj svoje znalosti českých olympijských úspěchů 26. července 2024 v 7:00
Anketa:
Jak se líbí olympijská kolekce tobě?
Je skvělá!
Ujde to.
Vůbec se mi nelíbí.
Je skvělá!
55 %
204 Hlasů
Ujde to.
16 %
61 Hlasů
Vůbec se mi nelíbí.
28 %
105 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse