Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2024 v 7:10
Čas čtení 1:08
Karolína Fejtová

VIDEO: Australská breakdancerka zbořila sociální sítě. Lidé se smějí její olympijské choreografii

VIDEO: Australská breakdancerka zbořila sociální sítě. Lidé se smějí její olympijské choreografii
Zdroj: Ezra Shaw/Getty Images
SPORT LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2024 OLYMPIJSKÉ HRY PAŘÍŽ 2024
Uložit Uložené

Vystoupení australské breakdancerky Rachael Gunn způsobilo velký rozruch na sociálních sítích. Podívej se na její choreografii.

Breaking, známý spíše jako breakdance, v pátek debutoval jako olympijský sport. Soutěž se skládá ze dvou kategorií podle pohlaví, v nichž o zlato bojuje 16 B-boys a 16 B-girls. Gunn, která soutěží pod jménem Raygun, se stala virální na internetu po svém pátečním vystoupení, kde nezískala ani jeden bod. Informoval o tom web Variety.

Doporučeno
Porsche Boy: Nechci si na nic hrát. Snažím se vyhnout dospěláckému myšlení Porsche Boy: Nechci si na nic hrát. Snažím se vyhnout dospěláckému myšlení 11. srpna 2024 v 13:00

Australská soutěžící má doktorát z kulturních studií a je vysokoškolskou profesorkou na Macquarie University v Sydney. V letech 2020 a 2021 ji Australská asociace pro breaking jmenovala nejlépe hodnocenou v kategorii B-girls a v roce 2023 vyhrála mistrovství Oceánie.

 

„Všechny mé pohyby jsou originální. Kreativita je pro mě opravdu důležitá. Jdu tam a předvedu své umění. Někdy to porotce osloví a někdy ne. Dělám si to svoje. O tom to je,“ řekla Gunn novinářům po svém vystoupení.

Šestatřicetiletá Gunn vyvolala na internetu desítky memů a sklidila kritiku diváků za své netradiční pohyby v konkurenci Američanky Logan Edra, Dominiky Banevič z Litvy a Sya Dembélé z Francie. 

Doporučeno
Jel jsem na dovolenou do Říma. Čekal mě škorpion v pokoji, spousta bezdomovců a arogantní řidiči všude Jel jsem na dovolenou do Říma. Čekal mě škorpion v pokoji, spousta bezdomovců a arogantní řidiči všude 11. srpna 2024 v 8:00

„Moc se to nestává, ale neříct někomu, že neumí tančit, může mít i globální důsledky,“ napsal uživatel platformy X. „Můj pes na trávníku 30 vteřin poté, co jsem ho vykoupal,“ poznamenal zase jiný uživatel. „Chtěl bych osobně poděkovat Raygun za to, že přiměla miliony lidí po celém světě, aby si řekli ‚hm, možná se taky dostanu na olympiádu‘,“ napsal Aaron Serna.

Zlatou medaili v soutěži B-girls na pařížské olympiádě nakonec získala Japonka Ami Yuasa, stříbro si připsala Banevič a bronz Číňanka Liu Qingyi.

Domů
Sdílet
Diskuse