Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
dnes 20. září 2024 v 15:12
Čas čtení 0:52
Vincenc Novák

Nevěsta zemřela při focení nevšedního svatebního trendu. Toto byla její poslední slova

Nevěsta zemřela při focení nevšedního svatebního trendu. Toto byla její poslední slova
Zdroj: Unsplash/Luis Tosta/na voľné použitie (ilustračná fotografia)
ZAJÍMAVOSTI ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Svatební šaty bývaly po generace jedním z nejdražších kousků oblečení, které si lidé za svůj život koupiili. V posledních letech se však objevil nový trend s názvem „trash the dress“, který spočívá v jejich zničení. Jedné nevěstě se však stal osudným.

O případu informoval magazín VT.com. Psal se 9. červen 2012 a třicetiletá nevěsta Maria Pantazopoulos se zrovna chystala oslavit jeden z nejdůležitějších dnů jejího života. Krátce poté, co si vzala svého manžela Billyho, se rozhodla zapózovat v řece Ouareau poblíž vodopádů Dorwin Falls v kanadském Montréalu.

Doporučeno
Ženě přišla před obřadem zpráva, že ji nastávající podvádí. Přečetla mu ji před oltářem místo svatebního slibu Ženě přišla před obřadem zpráva, že ji nastávající podvádí. Přečetla mu ji před oltářem místo svatebního slibu 18. srpna 2023 v 13:35

Brzy nato se však ukázalo, že to byl velmi špatný nápad. Šaty pod náporem vody ztěžkly a proud ženu stáhl pod hladinu řeky, která byla v daných místech hluboká asi osm metrů. „Skočil jsem do vody, křičel jsem a ječel, snažili jsme se ze všech sil,“ popsal svoji ráznou reakci Louis Pagakis, který Marii v osudný den fotil. 

Nevěsta prý následně pronesla jen poslední slova, která zněla: „Už nemůžu, je to příliš těžké“. Poté zmizela pod hladinou a její tělo bylo nalezeno až o čtyři hodiny později. 

Rodina volala po přísnějších opatřeních 

Kanadská média po tomto neštěstí přinesla příběh jiného fotografa, který o několik měsíců dříve fotil jinou nevěstu na stejném místě. Podle jeho slov při focení málem došlo ke stejné tragédii.

Doporučeno
AKTUÁLNĚ: Muž u Slaného zemřel po výskoku z větroně. Zřejmě dostal panickou ataku a neotevřel se mu padák AKTUÁLNĚ: Muž u Slaného zemřel po výskoku z větroně. Zřejmě dostal panickou ataku a neotevřel se mu padák 8. září 2024 v 14:40

Rodina zesnulé ženy později vydala prohlášení, v němž volala po zavedení přísnějších opatření v místě, které je vyhledávanou atrakcí milovníků adrenalinových fotografií. „Jednou věcí jsme si jistí: naše Maria by nikdy neohrozila svůj život,“ uvedla rodina a dodala: „Její láska k životu, k manželovi a k rodině by to nikdy nedovolila. 

Domů
Sdílet
Diskuse