Nejeden z nás zajisté mnohdy uvažoval o tom, jak vlastně probíhá příprava tolik zbožňovaných kuřecích kousků z KFC. Již netřeba hádat, podívejte se na celý postup!
Příprava kuřecích kousků z KFC byla až donedávna pro zákazníky vždy velkou neznámou. Tvořily se nejrůznější teorie o tom, jakými procesy maso prochází, aby získalo tak specifickou chuť, ovšem žádná z nich nebyla správná. Nyní je toto tajemství odhaleno a vy se můžete na samotnou přípravu podívat.
1. Nejdříve je třeba zkontrolovat jednotlivé kousky kuřete
Řetězec KFC k všeobecnému údivu k přípravě kuřecích kousků používá skutečných kuřat. Kdo by to byl řek. Tyto kousky je důležité před začátkem samotné přípravy jeden po druhém zkontrolovat kvůli případné přebytečné tukové vrstvě, zbytkům peří nebo vnitřnostem a orgánům pozapomenutým uvnitř kousků. Ovšem je velmi diskutabilní, s jakou mírou pečlivost je k tomuto prvnímu kroku přistupováno, když se kamera zrovna nedívá.
2. Naložení kuřecích kousků do solného roztoku
Poté se maso naloží do solného roztoku, aby se následně dalo ve strouhance snadno obalit.
3. Po vytažení je potřeba kousky něžně proházet
Vnitropodnikové předpisy tohoto fast-foodového giganta zaměstnancům doporučují proházet maso celkem sedmkrát. To má údajně za následek to, že maso není před obalováním ve strouhance příliš vlhké.
4. Následně se maso vysype do strouhanky připravené podle tajného receptu
Tajný recept ve mne částečně evokuje pocit nedůvěry vůči těm, kdo mé jídlo připravují. Já osobně o žádná tajemství na svém talíři nestojím. Ale je pochopitelné, že určité ingredience jsou součástí jakéhosi know-how tohoto řetězce a v zájmu snahy o udržení si své klientely se o tyto informace nechtějí s veřejností podělit.
5. Nyní na řadu konečně přichází obalení masa strouhankou
Přední je důkladnost. Stehýnka a prsíčka je třeba ve strouhance pečlivě vyválet.
6. Samozřejmě sedmkrát
7. Po dokonalém obalení kousků se maso v košíku zbaví přebytečné vrstvy strouhanky
Maso po obalení ve strouhance ještě musí projít procesem odstraňování nadbytečné strouhanky. Není třeba zdůrazňovat, kolikrát se má maso v košíku převálet.
8. Nyní přichází řada na rozmístění kousků ve strouhance na plech
Zaměstnanci jsou učeni, jak správně rozložit jednotlivé masové kousky na plech. Poloha masa se odvíjí například od jeho tvarů a rozměrů.
9. Všechny plechy se smaží zároveň
K tomuto kroku řetězci slouží speciální přístroj, který je schopný pojmout několik plechů najednou.
10. Heuréka. Vaše objednávka je na světě, dobrou chuť