Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2015 11:35
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Kaskadér předvedl 50metrový skok s tahačem a stanovil nový světový rekord

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jeden večer, tři rekordy. Jedním z nich byl více než 50metrový skok v tahači, který uvedl do varu tisíce diváků. Tak by bylo možné shrnout část akce Evel Knievel Days.

Několikadenní festival Evel Knievel Days, letos pořádaný v americkém městě Butte v Montaně, každoročně nabídne nevídané kousky profesionálních kaskadérů, na které by si běžný smrtelník jen tak netroufl a také přiláká tisíce a tisíce diváků, kteří muže v akci s vypětím všech sil podporují a pomáhají k lepším výkonům. Oslavy toho letos nabídly přihlížejícím skutečně nemálo, což potvrzuje i fakt, že během jediného večera padly hned 3 světové rekordy.

Tím nejvýraznějším byl kousek kaskadéra jménem Gregg Godfrey, kterému se podařilo v 9tunovém tahači provést fascinující, asi 50,6metrový skok, čímž stanovil nový světový rekord. Držitele starého rekordu navíc překonal o více než 30 metrů (předchozí byl necelých 20). Godfrey předčil i svá vlastní očekávání, jelikož předpokládal, že jeho skok bude dlouhý přibližně „jen“ 40 metrů. Ke skoku se rozjel rychlostí zhruba 110 km/h. Původně měl svůj skok provést v jiném, delším tahači, ale ten se organizátorům nepodařilo vměstnat mezi rampy.

Další rekord patřil Tanneru Godfreymu, synovci Gregga Godfreyho. Ten v užitkovém terénním voze uskutečnil 61,5metrový skok a překonal tak svůj vlastní světový rekord. No a tím třetím byl kaskadér Levi Troutman, který svůj světový rekord předčil poté, co se mu podařilo proběhnout skrz 10 hořících zdí. Sám Austin James, organizátor akce, to okomentoval slovy: „Tři světové rekordy během jednoho večera je docela šílené.“ Vy si rekordní skok můžete vychutnat zde:

Domů
Sdílet
Diskuse