Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2016 18:13
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Samsung definitivně ukončil výrobu Galaxy Note 7

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Alespoň, že se společnost zachovala férově.

Jen před několika hodinami jsme vás informovali o téměř identických problémech s údajně opravenou, další verzí Galaxy Note 7, která již více neměla představovat nebezpečí pro majitele a jeho okolí. Avšak vzhledem k případu, kdy i zařízení bez defektivní baterie explodovala či jiným způsobem vystavila osoby nebezpečí, byl Samsung nucen znovu prošetřit situaci. Přece jen, pokud začne vypnutý telefon odpojený od nabíječky hořet, něco nebude v pořádku.
 
Rozhodnutí korejského giganta potěší mnoho vojáků v dlouhotrvající kybernetické válce Apple versus Samsung. Dnešní prohlášení jihokorejské agentury Yonhap a deníku The New York Times totiž hovoří o suspendováni výroby nejnovější vlakové lodi Galaxy Note 7, přičemž někteří prodejci a mobilní operátoři již dnes ukončili prodej a nabízejí vrácení peněz či náhradu formou jiného smartphonu. Jak dlouho bude platit toto omezení?
 
Podle vyjádření Samsungu probíhá dočasná úprava výrobního programu a podnikají se další kroky k zajištění kvality a bezpečnosti výrobku. V ideálním případě se dočkáme již za měsíc třetí, snad funkční verze. Každopádně, výrobce by neměl usnout na vavřínech a měl by představit náhradu co nejdříve. V době, kdy se smartphony obměňují každý rok by několikaměsíční zpoždění znamenalo obrovské ztráty potenciálních zisků nehledě na klesající zájem o konkrétní model.


Aktualizace z 11: října: Dle deníku The Wall Street Journal Samsung definitivně a permanentně ukončil výrobu Galaxy Note 7. Každý vlastník tohoto smartphonu by měl zařízení vypnout.

R.I.P

Domů
Sdílet
Diskuse