Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2017 20:46
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Z nosiče zavazadel se stal multimilionář. Ken ale většinu svého 100milionového majetku rozdává dětem se smrtelnými chorobami

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Z ničeho udělal něco a teď to něco posouvá dále.

Osobnosti s největšími srdci vědí, že vydělané miliony si s sebou do hrobu vzít nedokážou, a tak se je rozhodnou ještě během života postupně porozdávat na správné účely. Na světě existují tisíce různých charit, které posílají rodinám peníze do posledního centu a snaží se, aby i lidé ve špatných životních situacích měli šanci dostat se z nich a vrátit se k takovému životu, jaký vedli předtím. Mezi nejznámější osobnosti rozdávající své nashromaděné majetky na charitu patří Bill Gates či Mark Zuckerberg s desítkami miliard dolarů na kontech, ale velký rozdíl umí udělat i milionář ze Spojeného království. Jeho jméno zní Ken Townsley a na bankovních účtech bys marně hledal miliardy, jenže to Kenovi nezabránilo v tom, aby se pustil do ctihodné činnosti ve svých 71 letech.

Z nosiče zavazadel se stal multimilionář. Ken ale většinu svého 100milionového majetku rozdává dětem se smrtelnými chorobami
Zdroj: Blackpool Gazette/SWNS

Ken se krátce před svým odchodem do důchodu rozhodl vybrat hned několik charit a postupně jim porozdávat většinu svého majetku. Samotný Ken přitom dobře ví, jaké je to být v pozici člověka, který si musí pomáhat sám a nemůže se jen tak spolehnout na nikoho jiného. Ještě jako 15letý chlapec si musel ve volném čase přivydělávat na letišti v britském městě Blackpool, kde ho sice nechtěli tak snadno přijmout zejména kvůli nízkému věku, ale on kompetentní úředníky nakonec přesvědčil a začal si v teenagerském věku přivydělávat. Pracoval na pozici nosiče zavazadel a v té době ani netušil, že se o několik desítek let bude moci na toto období ohlédnout s velkým úsměvem na tváři, protože právě díky brigádě na letišti získal příležitost vydělat své miliony. Ambiciózní Ken se krátce po svém nástupu na letiště dostal do povědomí svých nadřízených a netrvalo mu až tak dlouho, než začala přicházet první povýšení.

Když si jeho nadřízení všimli, že nošením zavazadel si mladý chlapec pouze ničí svůj potenciál, posunuli ho výš, až se nakonec dostal do pozice šéfa rezervací v celém letišti Blackpool Airport. Samozřejmě, toto letiště nepatří mezi největší v zemi, ale pro Kena to byla i tak důležitá zkušenost. Šikovný chlapík se osvědčil i ve své nové pozici a rozhodl se přejít do letecké společnosti British Eagle Airways, kde viděl svou budoucnost mnohem světleji. Aerolinky mu nabídly lepší pracovní podmínky, a tak velmi nebylo nad čím přemýšlet. Naneštěstí tento přesun z letiště do letecké společnosti se v roce 1968 ukázal jako nesprávný, protože společnosti se vůbec nedařilo a Ken ji nakonec musel nedobrovolně opustit. V rámci propuštění však dostal celkem štědré odstupné a to bylo klíčem k jeho dalšímu projektu.

Získané peníze neuložil na svůj bankovní účet, ale založil díky nim společnost Gold Medal Travel, což byla cestovní kancelář. Ken využil své zkušenosti získané z práce na letišti a v letecké společnosti a o několik měsíců po založení již získával desítky a desítky spokojených klientů, kteří jeho cestovní kancelář ochotně doporučili svým kamarádům a známým. Svou prosperující společnost nakonec v roce 2009 prodal korporaci Thomas Cook za více než 100 milionů eur a v pokročilém věku se uchýlil do ústraní, aby si mohl získané peníze užívat naplno.

Z nosiče zavazadel se stal multimilionář. Ken ale většinu svého 100milionového majetku rozdává dětem se smrtelnými chorobami
Zdroj: ehospice.com

Díky nashromaděnému majetku se tedy Ken pustil do podpory charit a začal dětskými hospici ve svém rodném Blackpoolu. Ken se o všechny příspěvky nestará úplně sám, ale přesně ví, kam peníze proudí a postaral se například o zaměstnání nových pracovních sester či kompletní rekonstrukci dalšího hospice. Kromě toho přispěl organizacím Make-A-Wish Foundation a Dreams Come True po 250 tisících eur, ale to ani zdaleka není všechno. Jak sám říká, Ken nejraději pomáhá dětem se smrtelnými chorobami, jenže jeho příspěvky skutečně nemají téměř žádná omezení. Jedno z nich spočívá v tom, že charity by měly pocházet ze Spojeného království, protože Ken chce podpořit zejména zemi, kde se narodil a vyrůstal, a nakonec přispět drtivou většinu svého více než 100milionového majetku, protože má sám více peněz, než by kdy dokázal utratit. A tak by to mělo být.

Domů
Sdílet
Diskuse